333
Σερβίρουμε τις κροκέτες με flakes παρμεζάνας και ρόκα | Κική Τριανταφύλλη

Κροκέτες με μανιτάρια και χαμόν α λα Gigi

Bostanistas Bostanistas 21 Ιανουαρίου 2020, 13:05
Σερβίρουμε τις κροκέτες με flakes παρμεζάνας και ρόκα
|Κική Τριανταφύλλη

Κροκέτες με μανιτάρια και χαμόν α λα Gigi

Bostanistas Bostanistas 21 Ιανουαρίου 2020, 13:05

Φεύγεις από το γραφείο βραδάκι της Τετάρτης με διάθεση «άσ’ τα να πάνε, είναι ακόμη μεσοβδόμαδο» και προσγειώνεσαι μέσα στην έκπληξη σε μπαρ των δυτικών προαστίων, αυθεντικό και ακομπλεξάριστο, όπως και ο ιδιοκτήτης του, o Τάκης Ζαχαρόπουλος, γνήσιος Περιστεριώτης και έξω καρδιά με μια τρέλα και ένα κέφι που τα βλέπεις να αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο μαγαζί του και στη διάθεση των παιδιών που δουλεύουν μαζί του.

Ο Gigifioggos, έτσι λένε το μαγαζί του Τζίτζι, έχει ωραία μπάρα, παραδοσιακή, με άπειρα κρεμαστράκια από κάτω για την τσάντα και το μπουφάν σου, και φωτάκια πολλά και σόμπες, απέξω (σαν σε όνειρο νιώθεις αν είσαι καπνιστής) και τέλειες μουσικές – προσέξτε το αυτό, είναι ίσως το πιο σημαντικό για την ατμόσφαιρα σε μπαρ. Οσο για τα ποτά, εκτός από τις τεκίλες, τα ουίσκι κ.λπ., λένε οι ειδήμονες πως έχει επίσης ωραία κοκτέιλ, δεν τα δοκίμασα, όμως, να σας πω την αλήθεια μου, γιατί είμαι του κρασιού αυτή την εποχή.

Εντυπωσιάστηκα από την κάρτα των κρασιών και την ποικιλία της, γιατί δεν περιλαμβάνει μόνον ελληνικά κρασιά, προτείνει και μερικά αξιοπρόσεκτα διεθνή, από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Χιλή, τη Νότιο Αφρική, τον Λίβανο και φυσικά τη Γαλλία και την Ιταλία. Εμείς διαλέξαμε το απίθανο ροζέ «Παμίδι» από το Κτήμα Βουρβουκέλη (μα τι ροζέ είναι αυτά που βγάζει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη, δεν μπορώ να μην το σχολιάσω) και επειδή ξεροσφύρι δεν πίνεις, γέμισε το τραπέζι λιχουδιές, που δεν περιμένεις να γευτείς σε ένα ποτάδικο.

Στην κουζίνα υπεύθυνη η Βάσω Γκέρτσου, παλιά μας γνώριμη από την εποχή που λειτουργούσε το εκλεκτό ντελικατέσεν του Κουκά στην Πατησίων και πολύ χάρηκα που την ξαναβρήκα. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να φύγω χωρίς συνταγή!

Να μην το ξεχάσω, στον Gigifioggo διοργανώνονται κάθε τόσο βραδιές κρασιού. Και επειδή Τετάρτη έρχεται και είναι μεσοβδόμαδο, πληροφορώ ότι αύριο η βραδιά είναι αφιερωμένη στα εκλεκτά κρασιά του οινοποιείου του Γιώργου Τσιμπίδη στη Μονεμβασιά, όσες όσοι μπορείτε σπεύσατε.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...