172
Σερβίρουμε τους φαβοκεφτέδες με λίγο χυμό λεμονιού | Νίκος Μορόπουλος

Κεφτέδες με φάβα, πράσινα μυρωδικά και κόκκινες πιπεριές

Νίκος Μορόπουλος 19 Ιανουαρίου 2020, 12:18
Σερβίρουμε τους φαβοκεφτέδες με λίγο χυμό λεμονιού
|Νίκος Μορόπουλος

Κεφτέδες με φάβα, πράσινα μυρωδικά και κόκκινες πιπεριές

Νίκος Μορόπουλος 19 Ιανουαρίου 2020, 12:18

Η φάβα είναι θεσπέσια τροφή.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και είναι χαμηλή σε λιπαρά, περιέχει μόνο ένα γραμμάριο λίπους ανά 350 θερμίδες (1.500 kJ) μερίδας, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

Επίσης είναι μια από τις φυσικές πηγές με τα υψηλότερα ποσά διαιτητικών ινών: περιέχει 26 γρ. ινών ανά μερίδα 100 γραμμαρίων (104% DV βασιζόμενη σε δίαιτα 2.000 θερμίδων (8.400 kJ). Οι ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα και κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πλήρεις και χορτάτοι.

Σήμερα δίνει τη βάση για κεφτέδες, που θα σας μείνουν αξέχαστοι.

Η παρασκευή του πιάτου είναι ιδιαίτερα απλή, το κόστος δεν πάει πιο χαμηλά, είναι γνήσιο vegan, και η γεύση στα ουράνια. Ισχυρίζομαι ανερυθρίαστα ότι οι κεφτέδες αυτοί είναι πολύ πιο νόστιμοι από εκείνους που έχουν κρέας.

Ξεκινώ με το μαγείρεμα της φάβας. Βάζω πάντα ένα ολόκληρο κρεμμύδι στην κατσαρόλα, αλάτι, και ένα φύλλο δάφνης. Μεσαία φωτιά, συχνή ανάδευση, και άφθονος χρόνος για ανάπαυση. Η φάβα πρέπει να είναι κρύα πριν την βάλετε στο μείγμα των κεφτέδων.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ