281
Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με φουντούκια και κολοκυθόσπορους | Ακης Ορφανίδης

Κολοκυθόσουπα με πράσο και καβουρδισμένο φουντούκι

Θεόδωρος Σταμούλης 13 Νοεμβρίου 2020, 18:09
Σερβίρουμε την κολοκυθόσουπα με φουντούκια και κολοκυθόσπορους
|Ακης Ορφανίδης

Κολοκυθόσουπα με πράσο και καβουρδισμένο φουντούκι

Θεόδωρος Σταμούλης 13 Νοεμβρίου 2020, 18:09

Βιώνουμε μια περίεργη περίοδο και που, αν μη τι άλλο, σε πολλούς δίνει το χρόνο να ασχοληθούν με πράγματα που άλλοτε δε θα έβαζαν στο πρόγραμμα. Η μαγειρική στο σπίτι σίγουρα είναι ένα από αυτά. Η βόλτα στην αγορά, ακόμα και με τις ιδιαίτερες συνθήκες, μπορεί να μας δώσει εικόνες, να μας κεντρίσει τη φαντασία και να μας κάνει να θέλουμε να δοκιμάσουμε άλλα πράγματα.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι να ξεχαστούμε λιγάκι και να απολαύσουμε το τώρα. Τα χρώματα και τις υφές των υλικών που ακουμπάμε, τις μεταμορφώσεις τους καθώς μαγειρεύουμε, τα αρώματα πάνω από την κατσαρόλα και μέσα από το φούρνο. Το μμμ αυτών που δοκιμάζουν αλλά και τις δικές μας στιγμές, όταν φτιάχνουμε και τρώμε κάτι που μας αρέσει.

Σήμερα αποφάσισα να σας γράψω πώς φτιάχνω μια κολοκυθόσουπα βελουτέ. Οι περισσότεροι την γνωρίζουμε από τις άπειρες συνταγές και βίντεο στο διαδίκτυο. Παρ’ όλα αυτά την κολοκύθα ο μέσος μάγειρας πάντα τη φοβάται, δεν είμαι σίγουρος γιατί. Η μεταφορά της άραγε; Το ότι ίσως δυσκολεύεται στο καθάρισμα. Δεν ξέρω. Είναι ένα πολύ απλό υλικό διαδεδομένο στην Ελλάδα από παλιά. Για κάποιο λόγο, όμως, στην αστική κουζίνα δεν αξιοποιήθηκε πολύ συχνά.

Θυμάμαι, κάποτε ξεκίνησα δοκιμάζοντας κολοκυθόπιτα απ’ όταν άρχισα τα ψαξίματα για περισσότερο παραδοσιακές γεύσεις. Ακόμα και αφού τελείωσα τη σχολή μαγειρικής, η κολοκύθα δεν ήταν κάτι  εύκολο, οικείο. Γι’ αυτό καμάρωνα, όταν έφτιαχνα κάτι με αυτήν. Το ίδιο  νιώθω και τώρα, αρκετά χρόνια μετά. Και πολύ συχνά προτείνω στα μενού μου κολοκυθόσουπα, μια σούπα που σου δίνει τη γεύση και της ιδιότητες του υλικού πολύ καθαρά. Κάνει το υλικό απόλυτο πρωταγωνιστή και, χρησιμοποιώντας διάφορες γαρνιτούρες, εύκολα μπορείς να απολαύσεις το παιχνίδι του παντρέματος των γεύσεων.

Δείτε εδώ τη συνταγή

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News