162
| Νεκταρία Κοκκινάκη

Δεν πετάμε τίποτα: Φασουλόρυζο

Νεκταρία Κοκκινάκη 17 Δεκεμβρίου 2018, 12:45

Δεν πετάμε τίποτα: Φασουλόρυζο

Νεκταρία Κοκκινάκη 17 Δεκεμβρίου 2018, 12:45

Μπορεί η φασολάδα να είναι το παραδοσιακό φαγητό των Ελλήνων, το φασουλόρυζο όμως είναι το αγαπημένο φαγητό των Κρητικών.

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η ευρηματικότητα των παλιών νοικοκυρών της Κρήτης να αξιοποιούν ότι τους χάριζε η φύση αλλά και ότι τους είχε απομείνει για να φτιάξουν ένα νέο φαγητό για την οικογένεια τους, δημιούργησε πολλές τέτοιες συνταγές όπως  φασουλόρυζο, φακόρυζο, ρεβυθόρυζο.

Όταν περίσσευε  φασολάδα από το μεσημεριανό μας φαγητό, το πάντρεμα με το ρύζι ήταν μια υπέροχη γεύση που την αγαπούσα πιο πολύ. Προτιμούσα το φασουλόρυζο από τη  σκέτη φασολάδα, χωρίς να ξέρω το γιατί σαν παιδί. Όταν μεγάλωσα, έμαθα πολλά περισσότερα για τα όσπρια και την ωφελιμότητα τους.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες, μπορούν να υποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την διατροφή του ανθρώπου. Τα όσπρια ήταν τα φαγητά των παππούδων μας, αυτών που μας μάθανε την Κρητική υγιεινή διατροφή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και εμείς στα παιδιά μας.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News