188
Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί | Shutterstock

Η κρεμμυδόσουπα της θαλπωρής

Μαρίλη Κουβαρά 7 Δεκεμβρίου 2018, 12:36
Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα με φρυγανισμένο ψωμί και τυρί
|Shutterstock

Η κρεμμυδόσουπα της θαλπωρής

Μαρίλη Κουβαρά 7 Δεκεμβρίου 2018, 12:36

Υπάρχει μία διάσημη σούπα, που «εφευρέθηκε» κατά λάθος, όταν ο Λουδοβίκος ΙΕ’ γυρίζοντας με την παρέα του από το κυνήγι στο κατάλυμμά του, βρήκε μόνο βούτυρο, κρεμμύδια και σαμπάνια. Τα έριξαν όλα στην κατσαρόλα και το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη κρεμμυδόσουπα.

Οι Βερσαλίες λάτρεψαν τη νέα σούπα και σύντομα ανακάλυψαν ότι εκτός από νόστιμη, είχε και την ιδιότητα να καλύπτει την έντονη μυρωδιά της βαριάς οινοποσίας. Έτσι πήρε το παρατσούκλι «σούπα των μπεκρήδων» και μέχρι σήμερα σε πολλά σπίτια στη Γαλλία θεωρείται η ιδανική τροφή για μετά από μεθύσι.

Η κλασική γαλλική συνταγή είναι δοκιμασμένη και γνωστή, αλλά εγώ θα ήθελα να προτείνω μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της: κρασί Μαδέρα αντί για λευκό κρασί που προσθέτει μια πλούσια γλυκιά γεύση στο ζωμό και τα σιγομαγειρεμένα κρεμμύδια.

Αν θέλετε, λοιπόν, να μοσχομυρίσει το σπίτι σας – και πράγματι θα μοσχομυρίσει, σε αντίθεση με τη φήμη που έχει το κρεμμύδι στη μαγειρική – δοκιμάστε την κρεμμυδόσουπα, που σας προτείνω. Συνταγή απλή, που χρειάζεται μόνο εξαιρετικής ποιότητας υλικά και υπομονή, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για να σιγομαγειρευτεί και να βγάλει το άρωμα, τη γεύση και την υφή που θέλουμε.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News