186
Με σπιτική νουτέλα στην κρέμα και στη βάση του και μερικά φουντούκια είναι ένα υπέροχο τσιζκέικ | [Εύη Σκούρα]

Τσιζκέικ με νουτέλα

Εύη Σκούρα 14 Ιουνίου 2017, 16:50
Με σπιτική νουτέλα στην κρέμα και στη βάση του και μερικά φουντούκια είναι ένα υπέροχο τσιζκέικ
|[Εύη Σκούρα]

Τσιζκέικ με νουτέλα

Εύη Σκούρα 14 Ιουνίου 2017, 16:50

Το έχω κάνει πλέον συνήθεια  και κοντά στην ημέρα τον γενεθλίων μου δημοσιεύω ένα γλυκό για να τα γιορτάσω μαζί σας, έστω και από μακριά, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας κεράσω έναν έναν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον…  Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και πρόπερσι η σοκολατένια πάβλοβα με κάστανο.

Φέτος είπα να εκμεταλλευτώ την σπιτική νουτέλα που έφτιαξα πρόσφατα και να ετοιμάσω ένα τσιζκέικ με νουτέλα, με λίγο λιγότερες τύψεις από το κανονικό.  Αν, δε,  χρησιμοποιήσετε και τα σπιτικά μπισκότα digestive για να το φτιάξετε, σίγουρα θα είναι λιγότερες!

Αυτό το τσιζκέικ είναι πολύ αέρινο και καθόλου λιγωτικό. Βασίζεται στην πολύ γνωστή συνταγή της Ναϊτζέλα Λόουσον.  Η μπισκοτένια βάση είναι μια παραλλαγή αυτής που χρησιμοποιώ στο cheesecake με μύρτιλα και δεν την αλλάζω με τίποτα!  Απλά πρόσθεσα λίγα φουντούκια και μια-δυο κουταλιές σπιτική νουτέλα στο μείγμα και του πήγε μια χαρά. Η κρέμα του είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο 3 υλικά. Θα σας διευκόλυνε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να την ανακατέψετε, αλλά αν δεν έχετε κάντε το και με το χέρι. Έξτρα γυμναστική.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News