425
Η στιγμή που η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης κατέγραψε τον κτηνοτρόφο | ΕΡΤ

«Ζει και βασιλεύει» ο βοσκός στο Βελεστίνο: «Για απανθρακωμένος καλός είμαι»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 16:03
Η στιγμή που η κάμερα της κρατικής τηλεόρασης κατέγραψε τον κτηνοτρόφο
|ΕΡΤ

«Ζει και βασιλεύει» ο βοσκός στο Βελεστίνο: «Για απανθρακωμένος καλός είμαι»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 16:03

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τετάρτης, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου έκανε μια συγκινητική αναφορά σε έναν βοσκό που απανθρακώθηκε στη Μαγνησία την ώρα που προσπαθούσε να προστατέψει τα ζώα του.

«Να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που φωνάζαμε από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε από τη φωτιά», είπε η δημοσιογράφος. «Η κάμερα της ΕΡΤ έχει απαθανατίσει την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει από εκεί γιατί θα καιγόταν».

Μονό που, όπως κατέδειξαν και τα Ελληνικά Hoaxes αλλά και ο ίδιος ο Στέργιος Καπουράνης, ο βόσκος που κατέγραψε η ΕΡΤ είναι ολοζώντανος και όπως φαίνεται και από την ανάρτησή του, έχει και χιούμορ.

Τι συνέβη πραγματικά

Αυτό που είχε συμβεί στην πραγματικότητα είναι ότι ανάμεσα στη στιγμή που η κυρία Παύλου και το συνεργείο της κατέγραψαν τον κ. Καπουράνη να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του στο Σεσκλό και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι βρέθηκε νεκρός ένας 45χρονος βοσκός στην προσπάθεια να οδηγήσει τα ζώα του σε πιο ψηλό σημείο.

Ετσι ταυτίστηκαν τα δύο συμβάντα χωρίς να υπολογιστεί ότι η δημοσιογράφος της ΕΡΤ είδε τον κτηνοτρόφο στο Σεσκλό και η Πυροσβεστική έκανε λόγο για νεκρό στον Αγιο Γεώργιο Φερών, τα οποία απέχουν περίπου 14 χιλιόμετρα.

Η διόρθωση της ΕΡΤ

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μια διόρθωση σε σχέση με κάτι που ειπώθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ και αφορά τον άτυχο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, προσπαθώντας να σώσει τα ζώα του. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που σε προγενέστερη σύνδεσή μας είχε καταγραφεί από τον τηλεοπτικό μας φακό να προσπαθεί να σώσει τα ζώα του. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, πράγμα το οποίο εν συνεχεία διαπιστώθηκε για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη γι’ αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων, την ώρα του ρεπορτάζ» ανέφερε η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...