1016
Ο Αλέξης Κούγιας και ο Νότης Σφακιανάκης, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπόθεση Νότη Σφακιανάκη: «Απαράδεκτη διαπόμπευση από την αστυνομία» καταγγέλλει ο Κούγιας!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 13:56
Ο Αλέξης Κούγιας και ο Νότης Σφακιανάκης, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπόθεση Νότη Σφακιανάκη: «Απαράδεκτη διαπόμπευση από την αστυνομία» καταγγέλλει ο Κούγιας!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 13:56

Λίγη ώρα αφότου η δίκη του Νότη Σφακιανάκη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών αναβλήθηκε επ’ αόριστον –χάρη στα πρωτόκολλα του κορονοϊού, που πλέον επιτρέπουν δίκες με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μόνο όσων κατηγορουμένων έχει διαταχθεί η προσωρινή κράτηση– ο συνήγορος υπεράσπισης του τραγουδιστή, Αλέξης Κούγιας, πέρασε στην αντεπίθεση ζητώντας και τα ρέστα από την ΕΛ.ΑΣ.!

Ο κ. Κούγιας κατηγόρησε την αστυνομία για «απαράδεκτη διαπόμπευση του Νότη Σφακιανάκη», επιτέθηκε στον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. επειδή έδωσε στοιχεία για το όπλο (το χαρακτήρισε «μαύρο») το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του τραγουδιστή και κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός που συνέλαβε τον τραγουδιστή «τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα» –εν ολίγοις ο φημισμένος ποινικολόγος κατήγγειλε ότι ο εν λόγω αστυνομικός έκανε… καλά τη δουλειά του.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της αναβολής, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως θα αναμένει την απόφαση του εντολέα του για ενέργειες συγκεκριμένων αστυνομικών, αλλά προσέθεσε πως «αν ήταν στο χέρι μου θα τους μήνυα και θα τους έκανα και αγωγή».

Ο συνήγορος του τραγουδιστή ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ευελπίδων πως είναι απαράδεκτο να δημοσιοποιείται το ονοματεπώνυμο και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αμέσως μετά την σύλληψή του. Ισχυρίστηκε δε πως υπήρξε παραπληροφόρηση «ότι δήθεν ο Νότης Σφακιανάκης ομολόγησε τις πράξεις του».

Ενα από τα «αγκάθια» της υπόθεσης είναι η κατοχή της κοκαΐνης, για την οποία όπως είχε γίνει γνωστό την Κυριακή ο κ. Σφακιανάκης είχε πει στους αστυνομικούς: «Είναι αυτό που ξέρετε…». Αυτό επιχειρεί να το αντικρούσει ο δικηγόρος του επιμένοντας ότι ο κ. Σφακιανάκης δεν είπε κάτι τέτοιο –χωρίς βέβαια να απαντάει τίνος ήταν τα ναρκωτικά που μετέφερε στο αυτοκίνητό του, αν δεν ήταν για δική του χρήση. Να… παρέπεσε από κάποιον συνεπιβάτη;

Η «γραμμή» του κ. Κούγια είναι σαφής: τα ναρκωτικά δεν ήταν του κ. Σφακιανάκη και το όπλο (ένα 9άρι πιστόλι το οποίο ο ποινικολόγος χαρακτηρίζει «μικρό») το χρειαζόταν για την ασφάλειά του, αλλά η Αστυνομία δεν είχε ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής. Αρχικά βέβαια ο κ. Κούγιας είχε πει ότι η άδεια δεν είχε ανανεωθεί λόγω των μέτρων του κορονοϊού –περιγράφοντάς το ως τυπικό ζήτημα– αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η αίτηση είχε απορριφθεί πριν από τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Αυτό δεν εμπόδισε τον δικηγόρο να επαναλάβει τα ίδια σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και να τα μεταφέρει αυτούσια το κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ: «η κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής είναι αυτονόητη, αφού δεν έχει νόμιμη άδεια, όμως, γι’ αυτό να ξέρετε ότι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση θα υπάρξει πολλή συζήτηση γιατί ο κ. Σφακιανάκης είχε 17 χρόνια άδεια, η οποία δεν του ανανεώθηκε αδικαιολόγητα εντελώς και θα επιδιώξουμε να ανανεωθεί αυτή η άδεια» είπε ο κ. Κούγιας για να συνεχίσει: «Οσον αφορά την κατηγορία της προμήθειας προς ιδία χρήση ναρκωτικών ο κ. Σφακιανάκης από την πρώτη στιγμή την έχει αρνηθεί. Μέσω παραπληροφόρησης και μέσω δήθεν διαρροών από την αστυνομία (έγινε γνωστό) ότι δήθεν ομολόγησε ότι η ποσότητα των ναρκωτικών είναι δική του και ότι την είχε για δική του χρήση. Όποιος διαβάσει την απολογία του κ. Σφακιανάκη είναι μόνο μία σειρά: “ό,τι έχω να πω θα το πω στο δικαστήριο”».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι επιθέσεις του κ. Κούγια σε δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Κατ’ αρχάς κατά του αστυνομικού που συνέλαβε τον τραγουδιστή. Οπως διαμαρτυρήθηκε ο κ. Κούγιας, το βράδυ της σύλληψης «χωρίς κανένα λόγο ένας νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ τον κατέβασε με το ζόρι από το αυτοκίνητο σαν να γνώριζε ότι θα βρει κάτι και έκανε έρευνα, ενώ τον είχαν σταματήσει μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί εάν είχε τα δικαιολογητικά κυκλοφορίας εκτός ωραρίου». Το ότι ο κ. Σφακιανάκης μετέφερε ένα 9αρι πιστόλι και κοκαΐνη στο ΙΧ του δεν θα έπρεπε να απασχολεί τον αστυνομικό, σύμφωνα με τη λογική του κ. Κούγια.

Και κατά δεύτερον, κατά του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος την Τρίτη αποκάλυψε ότι το όπλο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του τραγουδιστή δεν ήταν αυτό που αναγραφόταν στην ληγμένη άδεια οπλοκατοχής, αλλά ήταν «μαύρο», αδήλωτο. Ο κ. Κούγιας είπε σχετικά: «Εκείνο που μας σοκάρει επίσης είναι το γεγονός ότι ένας συνδικαλιστής αστυνομικός είχε γνώση όλων των αναφερομένων στο φάκελό του, όσον αφορά τη χορήγηση επί 17 χρόνια άδειας οπλοφορίας και για το ότι δεν είχε ανανεωθεί. Και μια προσωπική του κρίση ότι το όπλο είναι “μαύρο”. Δεν ξέρω το σημαίνει για τον κύριο “μαύρο” ή “άσπρο”. Ο κ. Σφακιανάκης δεν έχει κανένα “μαύρο” όπλο και πραγματικά στεναχωριέμαι ιδιαίτερα γιατί ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί την αστυνομία. Επίσης, το ότι δημοσιοποιούσε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πώς είναι δυνατόν να τα γνωρίζει».

Επειτα ο κ. Κούγιας διαμαρτυρήθηκε και για την προσαγωγή του τραγουδιστή στην Εισαγγελία: «Το κυριότερο όμως για το οποίο θέλω να διαμαρτυρηθώ είναι ότι η αστυνομία σκοπίμως διαπόμπευσε τον κ. Σφακιανάκη με το να τον οδηγήσει στη διαδικασία του αυτοφώρου, για ένα απλό πλημμέλημα, με χειροπέδες και με τέτοιο τρόπο σαν να ήθελε να δείξει αυτός που μεθόδευσε αυτή τη διαδικασία μεταφοράς του προς την αίθουσα του δικαστηρίου, ότι δήθεν αυτός είναι ένας αδέκαστος αστυνομικός, ότι δήθεν η αστυνομία οδηγεί τον οποιονδήποτε με τον ίδιο τρόπο. Οι χειροπέδες μπαίνουν με τον ίδιο τρόπο μόνο για έναν λόγο, για να μη δραπετεύσουν. Υπήρχε ποτέ περίπτωση ο Νότης Σφακιανάκης να δραπετεύσει; Να επιτεθεί σε κάποιον αστυνομικό; Έχει δώσει τέτοια δικαιώματα στην ηλικιακή καμπή που βρίσκεται;» αναρωτήθηκε ο κ. Κούγιας περιγράφοντας τον πελάτη του και ως άνθρωπο μιας κάποιας ηλικίας και προσπερνώντας ότι οποιοσδήποτε έχει συλληφθεί –ακόμα και για αλκοτέστ– οδηγείται στον εισαγγελέα σιδηροδέσμιος.

Ο κ. Κούγιας, τέλος, επέμεινε ότι ο τραγουδιστής χρειαζόταν το όπλο γιατί έφευγε από τη δουλειά του με πολλά χρήματα –λογικά θα είχε εκδώσει και τα ανάλογα παραστατικά, αλλιώς αυτός ο ισχυρισμός θα πρέπει να απασχολήσει τις φορολογικές αρχές.

«Οσον αφορά γιατί είχε όπλο, όποιος μάθει πού κατοικεί ο κ. Σφακιανάκης, (θα μάθει ότι) το κοντινότερο σπίτι είναι στα δύο χιλιόμετρα. Επιστρέφει στο σπίτι του πριν ξημερώσει έχοντας πάντοτε χρήματα. Ολα αυτά τα χρόνια δικαιολογημένα του έδιναν άδεια οπλοφορίας. Για ποιο λόγο τώρα του το αρνήθηκαν; Και αυτή η στόχευσή του είναι επιλογή κάποιου αστυνομικού. Περιμένω την τοποθέτηση του πολιτικού προϊσταμένου του, κ. Χρυσοχοΐδη, για τη διαπόμπευση Σφακιανάκη και επιφυλάσσομαι για τα νόμιμα δικαιώματά του», είπε ο ποινικολόγος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...