231
Φωτογραφία αρχείου από στρατιώτη με προστατευτική μάσκα προσώπου | Intime

Συναγερμός με 29 κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Τρίπολης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 13:24
Φωτογραφία αρχείου από στρατιώτη με προστατευτική μάσκα προσώπου
|Intime

Συναγερμός με 29 κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Τρίπολης

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 13:24

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν την Τετάρτη 29 σμηνίτες στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Πρόκειται για νεοσύλλεκτους που παρουσιάστηκαν στην Τρίπολη στην τελευταία Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Κάποιοι από αυτούς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, ενώ κάποιοι άλλοι είναι ασυμπτωματικοί. Δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Οι 27 έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους σμηνίτες σε ειδικούς θαλάμους Covid και δεν χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, στο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Από την διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους δεν έχουν προκύψει νέα κρούσματα.

Στο κέντρο εκπαίδευσης της Τρίπολης βρίσκονται 823 νεοσύλλεκτοι είναι σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ και εργάζονται 236 άτομα.

Για την τελετή ορκωμοσίας που θα γίνει στις 10 ή στις 11 Δεκεμβρίου, θα εκδοθούν και θα εφαρμοστούν ειδικές οδηγίες χωρίς παρουσία κοινού.

Συρροή με 30 κρούσματα και στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» στα Ιωάννινα

Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί 30 στρατιώτες θετικοί στο κορονοϊό σε στρατόπεδο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε διαδοχικές επικοινωνίες με τη διοίκηση της 8ης Ταξιαρχίας και την πολιτική ηγεσία που εμπλέκεται στη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί άδεια διενέργειας ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Ειδικοί θάλαμοι Covid-19

Για τον στρατό άλλωστε και λίγες ημέρες πριν παρουσιαστεί η ΕΣΣΟ Νοεμβρίου, είχαν προβλεφθεί και είχαν δημιουργηθεί ειδικοί θάλαμοι Covid μέσα στα στρατόπεδα.

Πρόκειται για ειδικά απομονωμένους χώρους για τη νοσηλεία όσων στρατιωτών είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...