491
Ο Τζόνσον βγαίνει από την κατοικία του - εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους... | Reuters

«Υποπτα» τα κίνητρα του γείτονα του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2019, 12:15
Ο Τζόνσον βγαίνει από την κατοικία του - εκεί όπου την Παρασκευή το βράδυ εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους...
|Reuters

«Υποπτα» τα κίνητρα του γείτονα του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2019, 12:15

Όλα τα είχε ο Μπόρις Τζόνσον, ο «κομμουνιστής» γείτονας του έλειπε.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του πολιτικού (και μεγάλου φαβορί για την ηγεσία των Τόρις και για τον θώκο του βρετανού πρωθυπουργού) κατηγορούν τον γείτονα του Τζόνσον, τον 30χρονο θεατρικό συγγραφέα Τομ Πεν ότι την Παρασκευή το βράδυ… υπερέβαλε εαυτόν και αντέδρασε υπερβολικά καλώντας την αστυνομία από καθαρό αντικαπιταλιστικό ζήλο, ενδεχομένως και… ταξικό μίσος απέναντι στον συντηρητικό βουλευτή.

Σύμφωνα με την Guardian, ο Πεν και η 34χρονη σύζυγος του – επίσης θεατρική συγγραφέας – κάλεσαν την αστυνομία καθώς από το δίπλα σπίτι που διαμένουν ο Τζόνσον και η σύντροφος του, Κάρι Σίμοντς, άκουσαν έναν ασυνήθιστα σφοδρό καυγά και γυναικεία ουρλιαχτά.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο η Σίμοντς ακούστηκε να φωνάζει να «την αφήσει» και να «φύγει από το διαμέρισμα».

Ο Πεν αρχικά πήγε και χτύπησε την πόρτα τους αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Ήλπιζα πως κάποιος θα άνοιγε την πόρτα και θα έλεγε ‘Είμαστε καλά’. Χτύπησα τρεις φορές και κανείς δεν άνοιξε την πόρτα», είπε, προσθέτοντας πως στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία καταγγέλλοντας ότι από το σπίτι του υπουργού άκουγε φωνές και κραυγές.

Πράγματι, μέσα σε μερικά λεπτά κατέφθασαν δύο περιπολικά και ένα φορτηγάκι, αλλά έφυγαν μετά από διαβεβαιώσεις των δυο… υψηλών ενοίκων πως όλα ήταν οκ.

Μέσα σε λίγες ώρες, το πρωί του Σαββάτου, τα βρετανικά ΜΜΕ γέμισαν με δηλώσεις και υπόνοιες από άτομα προσκείμενα στο περιβάλλον του Τζόνσον για τον Πεν πως υπερέβαλε στην αντίδραση του και πως στην πραγματικότητα δεν χρειαζόταν να δώσει τόσο μεγάλη έκταση σε ένα απλό καυγαδάκι μεταξύ συντρόφων -κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα μίλησαν ανοικτά για τον «φιλοκομμουνιστή» Πεν που διάκειται από ταξικό μίσος για τον γείτονα του.

Κάπως έτσι, ο 30χρονος συγγραφέας αναγκάστηκε να προβεί σε εξηγήσεις στην Guardian, ισχυριζόμενος πως «τόσο εγώ, όσο και η σύζυγος μου, ψηφίσαμε για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και αυτή είναι η μοναδική μας εμπλοκή με τα πολιτικά πράγματα», ενώ δήλωσε «στεναχωρημένος για όλα αυτά τα δυσάρεστα πράγματα που διάβασα στις εφημερίδες σχετικά με μένα και την σύζυγο μου».

Αλλά και το απόγευμα του Σαββάτου, ο Τζόνσον δήλωσε εκνευρισμένα, κατά την διάρκεια προεκλογικής του εκδήλωσης στο Μπέρμιγχαμ, πως πιστεύει ότι τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος μάλλον προτιμούν να μάθουν για τα σχέδιά του για την Βρετανία, παρά για το περιστατικό, για το οποίο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Πάντως, το περιστατικό γενικά θεωρείται… περίεργο καθώς στην αρχή η Guardian επικοινώνησε με την αστυνομία, η οποία δήλωσε πως δεν είχε καμία αναφορά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ωστόσο, όταν η βρετανική εφημερίδα έδωσε τα στοιχεία της καταγραφής της κλήσης, καθώς και τον αριθμό των πινακίδων των περιπολικών, η αστυνομία εξέδωσε δήλωση στην οποία ανέφερε:

«Στις 00:24 την Παρασκευή 21 Ιουνίου, η αστυνομία απάντησε σε κλήση από κάτοικο του νότιου Λονδίνου. Ο καλών ανησυχούσε για την ασφάλεια μας γυναίκας γείτονα. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο και μίλησε με τους ενοίκους του διαμερίσματος, οι οποίοι ήταν ασφαλείς και καλά στην υγεία τους. Δεν υπήρξε κάποιο αδίκημα ή εμφανείς ανησυχίες και δεν υπήρξε λόγος να λάβει δράση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...