295
Ο Ελτον Τζον με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ | Lewis Joly/Pool via REUTERS

Μέλος της Λεγεώνας της Τιμής έγινε από τον Μακρόν ο Ελτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 17:38
Ο Ελτον Τζον με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ
|Lewis Joly/Pool via REUTERS

Μέλος της Λεγεώνας της Τιμής έγινε από τον Μακρόν ο Ελτον Τζον

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2019, 17:38

Με την ύψιστη τιμή που μπορεί να απονεμηθεί από τη Γαλλία σε πολίτη, την εισαγωγή στην Λεγεώνα της Τιμής, βράβευσε ο Εμανουέλ Μακρόν τον Ελτον Τζον, τονίζοντας όχι μόνο το μουσικό έργο του και τον ακτιβισμό του υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και το έργο του κατά του AIDS.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας υποδέχθηκε τον Ελτον Τζον στο Ελιζέ και μαζί απηύθυναν έκκληση για διεθνή κινητοποίηση για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Το γραφείο του γάλλου προέδρου χαρακτήρισε τον βρετανό μουσικό «διάνοια των μελωδιών» και έναν από τους πρώτους γκέι καλλιτέχνες που έδωσαν φωνή στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, γράφει το BBC.

«Οπως η μουσική, η μάχη κατά του AIDS ήταν το πάθος μου για πάρα πολλά χρόνια. Όπως η μουσική, αυτή η μάχη μου θυμίζει κάθε μέρα την τεράστια δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και όσα μας κάνουν πιο δυνατούς αντί για εκείνα που μας διχάζουν», τόνισε ο Έλτον Τζον κατά την ομιλία του στην οποία αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο.

Το ίδρυμα στο όνομά του έχει διαθέσει εξάλλου πάνω από 300 εκατ. στερλίνες  για την πρόληψη του AIDS και για την εκπαίδευση του κοινού.

Ο Ελτον Τζον εξέφρασε τον «τεράστιο έρωτα του» για τη Γαλλία. «Εχω σπίτι εδώ, πάντα μου αρέσει να έρχομαι. Αγαπώ τη γαλλική κουλτούρα, τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους», είπε.

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση ώστε η προσεχής διάσκεψη του Ταμείου κατά του AIDS στη Λιόν να συγκεντρώσει περισσότερα από 13 δισ. δολάρια για την επόμενη τριετία.

Ο Ελτον Τζον είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι θα σταματήσει τις περιοδείες για να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Εγκαταλείπει όμως με τον καλύτερο τρόπο για τα εκατομμύρια των οπαδών του σε όλο τον κόσμο, καθώς η περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road» έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 300 σταθμούς!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...