183
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό | REUTERS/Christinne Muschi/File Photo

Υποψήφιος και για τρίτη θητεία θα είναι ο Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 09:30
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό
|REUTERS/Christinne Muschi/File Photo

Υποψήφιος και για τρίτη θητεία θα είναι ο Τζάστιν Τριντό

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 09:30

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου του 2019. Εάν κερδίσει θα έχει τη δυνατότητα για μια τρίτη θητεία.

Ο Τζάστιν Τριντό χρίσθηκε επισήμως υποψήφιος από το Φιλελεύθερο Κόμμα στην εκλογική του περιφέρεια στο Παπινό, στο κέντρο του Μόντρεαλ, όπου εκλέγεται βουλευτής από το 2008. Εχει επανεκλεγεί το 2011 και το 2015.

Κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του κόμματός του στο Μόντρεαλ λίγη ώρα αφού συμμετείχε στο Gay Pride της πόλης, ο καναδός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει «θετική πολιτική».

«Η πίστη μου στην θετική πολιτική δεν έχει αλλάξει. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι παρά την πόλωση που παρατηρούμε στον κόσμο, τον λαϊκισμό, την πολιτική του φόβου και της διχόνοιας, το να παραμείνεις θετικός, να συσπειρώνεις τους ανθρώπους, να αναζητάς τα μέσα για να επιμείνεις στις κοινές αρχές πέρα από τις διαφορές, είναι ο μόνος τρόπος για την οικοδόμηση μίας ισχυρότερης χώρας, ενός ισχυρότερου κόσμου», είπε.

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος υποσχέθηκε τη μείωση του χάσματος ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού των αυτοχθόνων.