172
Ρωσικός πύραυλος έτοιμος να πλήξει περιοχή κοντά στο Χάρκοβο (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Sofiia Gatilova

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε νέα φάση

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2022, 10:54
Ρωσικός πύραυλος έτοιμος να πλήξει περιοχή κοντά στο Χάρκοβο (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Sofiia Gatilova

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε νέα φάση

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2022, 10:54

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πρόκειται να εισέλθει σε νέα φάση, με τις περισσότερες συγκρούσεις να μετατοπίζονται προς ένα μέτωπο σχεδόν 350 χιλιομέτρων, το οποίο εκτείνεται στα νοτιοδυτικά, από περιοχές κοντά στη Ζαπορίζια έως τη Χερσώνα, παράλληλα με τον ποταμό Δνείπερο, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.

Οι ρωσικές δυνάμεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι συγκεντρώνονται στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, καθώς αναμένουν αντεπίθεση ή προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση, ανέφερε στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Μεγάλα κονβόι ρωσικών στρατιωτικών φορτηγών, τεθωρακισμένων καθώς και ρυμουλκούμενων πυροβόλων συνεχίζουν να απομακρύνονται από την περιοχή του Ντονμπάς και να κατευθύνονται νοτιοδυτικά.

Τακτικά τάγματα που αριθμούν από 800 έως 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με την ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ολοένα και περισσότερο επικεντρώνονται σε γέφυρες, αποθήκες πυρομαχικών και σιδηροδρομικές συνδέσεις στις νότιες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη Χερσώνα με την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία, σύμφωνα με την ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News