274
| In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 22:31
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 22:31

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς» και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα με στόχο να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα του πληθωρισμού, της αισχροκέρδειας και των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά, να προστατευτούν οι καταναλωτές από την ακρίβεια, να ενισχυθεί η διαφάνεια, να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Από την πλευρά τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών.

«Δεν σταματάμε, δεν εφησυχάζουμε, όσο το πρόβλημα της ακρίβειας –το οποίο δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο– συνεχίζεται. Η επιστολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που κάνουμε, ώστε να αναδειχθεί σε ανώτατο επίπεδο το πρόβλημα των μεγάλων εταιριών που αισχροκερδούν μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους και να υπάρξει μία κεντρική παρέμβαση», τόνισε στην παρέμβασή του στη Βουλή ο κ. Σκρέκας.

Ο ίδιος είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην περιορίζονται μόνο στη κριτική κατά της κυβέρνησης, αλλά να καταθέσουν και προτάσεις, ενώ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «ουδέποτε επέβαλαν ένα πρόστιμο για αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών εταιριών, αντίθετα από την κυβέρνηση της ΝΔ που θεσμοθέτησε το μέτρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...