333
Αντίδραση της ΝΔ, που κάνει λόγο για «σοβαρό θέμα», προκάλεσαν τα σχόλια του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τουρκολάγνο» αποκάλεσε τον Μητσοτάκη ο Αντώναρος – Να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 19:32
Αντίδραση της ΝΔ, που κάνει λόγο για «σοβαρό θέμα», προκάλεσαν τα σχόλια του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Τουρκολάγνο» αποκάλεσε τον Μητσοτάκη ο Αντώναρος – Να τον διαγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε η ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2024, 19:32

Τη διαγραφή και απόσυρση του Ευάγγελου Αντώναρου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία, μετά τη δήλωση του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ότι ο Πρωθυπουργός είναι «τουρκολάγνος».

«Η διαγραφή και η απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη!» τόνισε σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Αντώναρος:

«Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό “τουρκολάγνο”.

Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τον κ. Αντώναρο, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπάρχει σοβαρό θέμα.

Η διαγραφή και η απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη!

Εκτός αν έχουν αποφασίσει στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσουν κάθε ρεκόρ χυδαιότητας και τοξικότητας, ξεπερνώντας ακόμα και τις εθνικές κόκκινες γραμμές».

Τι είχε δηλώσει ο Αντώναρος

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου ήταν η παρακάτω τοποθέτηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αννας Ευθυμίου, σε πάνελ εκπομπής στο κανάλι Attica TV, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής:

«Από τη μια παρουσιάζονται ως “τουρκοφάγοι” μήπως πάρουν σταυρό και από την άλλη έρχονται και φέρνουν πρόταση νόμου να κυρώσουμε τώρα τα τρία μνημόνια (της Συμφωνίας των Πρεσπών). Πότε; Τώρα, που πραγματικά βάλλεται, πλήττεται ο πυρήνας της συμφωνίας αυτής. Μα αυτό είναι το όπλο μας τώρα. Να μη φέρουμε προς κύρωση τα μνημόνια, αυτά θα τα φέρουμε όταν συμμορφωθεί η Βόρεια Μακεδονία, στην τήρηση της συμφωνίας. Εδώ πλήττεται ο θεμελιώδης πυρήνας».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θα πω κάτι πάρα πολύ απλό: εμείς δεν είμαστε “τουρκοφάγοι”, αλλά ο κύριος Μητσοτάκης, είναι “τουρκολάγνος” –προφανώς– με τον τρόπο τον οποίο συμπεριφέρεται απέναντι στην Τουρκία. Βάζω τελεία».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...