328
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, στο μέσον, στην εκπομπή της Ελενας Παπαδημητρίου και του Γιώργου Ευγενίδη | ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Είμαστε σε εγρήγορση, η Τουρκία δεν έγινε ξαφνικά «άγγελος»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:17
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, στο μέσον, στην εκπομπή της Ελενας Παπαδημητρίου και του Γιώργου Ευγενίδη
|ΣΚΑΪ

Χατζηδάκης: Είμαστε σε εγρήγορση, η Τουρκία δεν έγινε ξαφνικά «άγγελος»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 15:17

Η Ελλάδα έχει στείλει και εμπράκτως τα μηνύματά της προς την Αγκυρα, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης έφερε ως παράδειγμα τις ελληνικές κινήσεις στον Εβρο, αλλά και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Ακόμη, τόνισε ότι «καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί από την άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει μια αλαζονεία και μια επιθετικότητα απέναντι σε όλους σχεδόν τους γείτονες της Τουρκίας».

Η Ελλάδα, είπε ο κ. Χατζηδάκης, παραμένει σε εγρήγορση παρά την αποκλιμάκωση που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή. «Δεν μπορεί να στοιχηματίσει κανείς μετά βεβαιότητος πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτή την ώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση που δεν είναι αποτέλεσμα παρακλήσεων, αλλά μιας ολόκληρης πολιτικής και μιας σειράς κινήσεων που αναπτύχθηκαν», είπε και πρόσθεσε ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε «άγγελο» από τη μια μέρα στην άλλη.

Σε ερώτημα εάν έχει την αίσθηση ότι είμαστε πιο κοντά σε μερική συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι «δεν μπορώ να προσθέσω καμιά δική μου αίσθηση, πέραν όσων έχει πει δημόσια το υπουργείο Εξωτερικών».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις αποκαλύψεις για το Μάτι και το Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής, ο κ. Χατζηδάκης εκμυστηρεύτηκε ότι «αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα με κάναν και έφριξα». Πρόσθεσε ότι ήδη από το 2018 η ΝΔ είχε ασκήσει κριτική στους «τραγικούς χειρισμούς» της τότε κυβέρνησης, αλλά όπως είπε, τώρα δεν φαίνεται να ήταν απλά και μόνο ένας ερασιτεχνισμός, «αλλά ένας απίστευτος κυνισμός πέρα από κάθε όριο».

Για το Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι, είπε ότι προφανώς και κατανοεί ότι δεν μπορεί να υπάρχει ενθουσιασμός για ένα σχέδιο που μπορεί να λέει να γκρεμιστούν κάποια σπίτια, αυλές ή μάντρες, ωστόσο η αντιμετώπιση της αυθαιρεσίας αποτελεί τον δρόμο για να μπουν τα θεμέλια προκειμένου να έχουμε στο μέλλον άλλα φαινόμενα, όπως πλημμυρικά.

«Πρέπει, μιας και κάνουμε μια καινούρια αρχή στο Μάτι, να την κάνουμε σωστά», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...