524
Ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, επιτίθεται στην κυβέρνηση για το βιογραφικό του εικονιζόμενου δεξιά Αντώνη Διαματάρη | SOOC/CreativeProtagon

Χαρίτσης: Περιμένουμε (ακόμα) την αποπομπή Διαματάρη από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/11/2019, 17:45
Ο Αλέξης Χαρίτσης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, επιτίθεται στην κυβέρνηση για το βιογραφικό του εικονιζόμενου δεξιά Αντώνη Διαματάρη
|SOOC/CreativeProtagon

Χαρίτσης: Περιμένουμε (ακόμα) την αποπομπή Διαματάρη από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2019, 13:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/11/2019, 17:45

Το θέμα Διαματάρη (εδώ) έδωσε μία ακόμη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κλιμακώσει την επίθεσή του περί «αριστείας» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Χαρίτση, να αξιώνει την αποπομπή του υφυπουργού Εξωτερικών μετά την ομολογία του για το «φουσκωμένο» (ελέω Columbia) βιογραφικό.

«H  υπόθεση του κ. Διαματάρη είναι εξόφθαλμη περίπτωση fake αριστείας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Οpen και εξήγησε:

«Στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Διαματάρης δηλώνει ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia. Μετά από δημοσιεύματα του ελληνικού ομογενειακού Τύπου της Αμερικής, το ίδιο το πανεπιστήμιο διέψευσε τον υφυπουργό Εξωτερικών.

»Ομως, το ακόμα πιο εξοργιστικό γεγονός είναι ότι σε συνέντευξή του πριν από δύο χρόνια στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο κ. Διαματάρης αναπαρήγαγε τα ίδια ψευδή περί πτυχίου. Αυτά που ο ίδιος χθες παραδέχθηκε ότι δεν ισχύουν».

Οπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ο μεταπτυχιακός τίτλος του κ. Διαματάρη από το Columbia, αναγραφόταν και στο βιογραφικό (δείτε το κάτω) που επισυνάπτετο κάτω από το όνομά του στη σύνθεση της κυβέρνησης (όπως αυτή παρουσιαζόταν στην επίσημη ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης  government.gov.gr).

Μετά τις αποκαλύψεις και την ομολογία του κ. Διαματάρη για τον τίτλο που ποτέ δεν απέκτησε, το βιογραφικό τροποποιήθηκε αναλόγως, με το «λαμβάνοντας ΜΒΑ από το Columbia University» να αντικαθίσταται με το «παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University».

Στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας πως σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τον ιδρυτή του «Εθνικού Κήρυκα» και νυν υφυπουργό Εξωτερικών, θα έπρεπε να τον είχε ήδη αποπέμψει από την κυβέρνηση.

 «Αυτό που έχει σημασία είναι επιτέλους η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να αναλάβει τις ευθύνες του», σχολίασε ο κ. Χαρίτσης. «Γιατί ενώ εμφανιζόταν προεκλογικά ως ο “σταυροφόρος¨ της αριστείας και της αξιοκρατίας, το τελευταίο διάστημα έχουμε δει μία σειρά υποθέσεων εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων, όπως το διορισμό διοικητή νοσοκομείου ως αντάλλαγμα για την προεκλογική του στήριξη στη ΝΔ. Με αποκορύφωμα την υπόθεση του κ. Διαματάρη, όπου εδώ και δύο μέρες βοά το Πανελλήνιο και η ομογένεια, και η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος».

«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υπουργό του. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει και αυτό λέει πολλά για το βίο και την πολιτεία αυτής της κυβέρνησης», σημείωσε σε δηκτικό ύφος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός πάντως ότι από το Μαξίμου, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, θεωρήθηκε το θέμα λήξαν μετά τις διευκρινίσεις του κ. Διαματάρη, έκανε τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει:

«Τελικά δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο…

Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, τους εκατοντάδες αποτυχημένους πολιτευτές και κομματάρχες που διόρισαν διοικητές στα δημόσια νοσοκομεία και το μαζικό γιουρούσι της ΝΔ στο Δημόσιο, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει απόλυτα και τον Υφυπουργό του, κ. Διαματάρη, παρά την ομολογία του για το πλαστό βιογραφικό του.

Έτσι επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Διαματάρης αλλά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Ως ο αρχιτέκτονας μιας κυβέρνησης πολιτικής εξαπάτησης, fake αριστείας και πελατειακής δοσοληψίας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε παρέμβασή του και μέσω social media.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...