308
|

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα την επίσκεψη Μητσοτάκη – ποια είναι η ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 18:45

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα την επίσκεψη Μητσοτάκη – ποια είναι η ατζέντα

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 18:45

Με μια ανακοίνωση 102 λέξεων, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον. Οπως είχε γίνει γνωστό ήδη από το Σάββατο, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών θα είναι οι τρόποι για να προωθηθεί η μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών με σκοπό την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό το τελευταίο έχει μια ιδιαίτερη σημασία εν μέσω κρίσης στα ελληνοτουρκικά.

Επίσης πάντως, αναφέρεται ότι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει έμφαση «στην ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών, ιδίως αυτή που σχετίζεται με το 5G». Αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς μαίνεται ο πόλεμος της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο στις τηλεπικοινωνίες και στην κυβερνοασφάλεια (εδώ).

Επίσης στην ατζέντα του Τραμπ θα είναι η αντιμετώπιση της «κακόβουλης» επιρροής στην περιοχή και η εδραίωση της θρησκευτικής ελευθερίας.

Στο μεταξύ από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο, όπου μεταβαίνει μετά την παρουσία του στη Μαδρίτη για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (εδώ).

Η ανακοίνωση ανέφερε:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τη Δευτέρα το βράδυ στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.