458
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης. Τα όσα δήλωσε έκαναν μάλλον τα πράγματα χειρότερα... | Dimitris Papamitsos/PM Handout/SOOC

Ο Αντώνης Διαματάρης επιβεβαιώνει: «Δεν πήρα μεταπτυχιακό από το Columbia»

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 20:17
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης. Τα όσα δήλωσε έκαναν μάλλον τα πράγματα χειρότερα...
|Dimitris Papamitsos/PM Handout/SOOC

Ο Αντώνης Διαματάρης επιβεβαιώνει: «Δεν πήρα μεταπτυχιακό από το Columbia»

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 20:17

Είναι μια αμήχανη στιγμή για την κυβέρνηση. Ενα από τα στελέχη της, από τα πλέον διαφημισμένα μάλιστα, να εμφανίζεται να έχει «φουσκώσει» το βιογραφικό του. Ο Αντώνης Διαματάρης, ο οποίος μάλιστα προσεκλήθη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθει από τις ΗΠΑ, όπου ήταν εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» (εδώ), προκειμένου να βοηθήσει στα θέματα αποδήμου Ελληνισμού, είχε δηλώσει ένα μεταπτυχιακό που ουδέποτε είχε πάρει.

Σε γραπτή του δήλωση το βράδυ της Δευτέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι δεν έχει λάβει τίτλο μεταπτυχιακό σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπως ανέφερε ως τώρα το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου βιογραφικό του, εξηγώντας πάντως ότι είχε παρακολουθήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν τελικά να αποκτήσει το σχετικό τίτλο σπουδών.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε τον κ. Διαματάρη να δημοσιοποιήσει το μεταπτυχιακό του, καθώς δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ αμφισβητούσαν ότι ο υφ. Εξωτερικών ήταν όντως κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου από το σπουδαίο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Τελικά ο κ. Διαματάρης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών.

Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

To κακό βέβαια για τον κ. Διαματάρη είναι ότι δεν είναι μόνο η «ως άνω διατύπωση» στο αναρτημένο του βιογραφικό ως υφ. Εξωτερικών (διορθώθηκε εκ των υστέρων) η οποία προκάλεσε «παρερμηνεία».

Διότι το ΜΒΑ στο Columbia το επικαλείτο ο ίδιος με κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστικό ένα παράδειγμα από τη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» («Γεύμα με την “Κ”» και τον Αθανάσιο Ελλις που δημοσιεύτηκε στις 22.05.2017) στην οποία ο ίδιος περιέγραφε πώς απέκτησε τον «Εθνικό Κήρυκα», λίγο αφότου πήρε το μεταπτυχιακό του:

«Εγινα εξ ολοκλήρου ιδιοκτήτης της εφημερίδας ακριβώς δέκα χρόνια από την μέρα που έφτασα στη Νέα Υόρκη, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 1979. Είχα μόλις τελειώσει τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, πήγα για λίγο καιρό στην εφημερίδα αλλά με γοήτευσε τόσο πολύ που απέρριψα μια θέση σε μια πολυεθνική για να μείνω εκεί», έλεγε ο κ. Διαματάρης τον Μάιο του 2017, δύο ολόκληρα χρόνια πριν υπουργοποιηθεί.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ούτε είναι παρανόηση το πώς μπήκε και στο επίσημο βιογραφικό του ως νέου υφ. Εξωτερικών ο ανύπαρκτος τίτλος μεταπτυχιακών σπουδών στο ακριβοθώρητο πανεπιστήμιο.

Και όλη αυτή η επαναλαμβανόμενη μη αλήθεια δεν διαγράφεται επειδή είναι «γνωστή» η «προσφορά» του «στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...