361
Η Γκαλ Γκαντότ σε εκδήλωση το 2018 | EPA/JASON SZENES

Wonder Woman κατά Νετανιάχου για τους Αραβες του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 07:20
Η Γκαλ Γκαντότ σε εκδήλωση το 2018
|EPA/JASON SZENES

Wonder Woman κατά Νετανιάχου για τους Αραβες του Ισραήλ

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2019, 07:20

Στη δίνη μιας αντιπαράθεσης στο Instagram εξαιτίας των αναφορών του Μπενιαμίν Νετανιάχου βρέθηκε η ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ, που έγινε παγκόσμια γνωστή ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Wonder Woman, στην ομώνυμη ταινία.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού που, ενόψει και των εκλογών τον Απρίλιο, έσπευσε να τονίσει ότι το Ισραήλ είναι η πατρίδα μόνο των Εβραίων και «όχι όλων των κατοίκων του». Η δήλωση βάζει στο περιθώριο τους Αραβες που ζουν στη χώρα και ανέρχονται στο 17,5% του πληθυσμού των περίπου 9 εκατομμυρίων.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Νετανιάχου επέμεινε την Κυριακή στο πνεύμα των δηλώσεών του, μιλώντας για μια «δημοκρατική χώρα» που πάντως δεν είναι η πατρίδα όλων των πολιτών της.

Σε όσα είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εν μέσω δικαστικών σκανδάλων διεκδικεί άλλη μία θητεία, απάντησε το μοντέλο και παρουσιάστρια Ροτέμ Σιλά.

Οργισμένη έγραψε στο Instagram: «Πότε επιτέλους κάποιος σε αυτή την κυβέρνηση θα πει στους πολίτες ότι το Ισραήλ είναι χώρα για όλους τους πολίτες του;».

Η Σιλά αναφερόταν εμμέσως στην υπόσχεση του πρώην στρατηγού Μπένι Γκαντζ, ο οποίος κατέρχεται στην πολιτική επικεφαλής συνασπισμού κεντρώων κομμάτων, ότι αν χρειαστεί θα σχηματίσει κυβέρνηση και με αραβικά κόμματα.

Η Ροτέμ Σιλά (Instagram)

Υπέρ της Σιλά πήρε θέση η στενή της φίλη Γκαλ Γκαντότ, αποκαλώντας την «πηγή έμπνευσης για όλους μας».

Η «Wonder Woman» απάντησε με ένα βιβλικό στίχο: «Αγάπα τον πλησίον του» (είναι λόγια του Θεού προς τον Μωυσή). Πρόσθεσε ότι «δεν έχει σημασία αν είναι δεξιός ή αριστερός, Εβραίος ή Αραβας, θρησκευόμενος ή κοσμικός. Είναι ζήτημα του διαλόγου για την ειρήνη, την ισότητα και την ανοχή του ενός για τον άλλο».

Γράφει ακόμη: «είναι δική μας ευθύνη να φυτέψουμε την ελπίδα και το φως για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ροτέμ, αδελφή μου, είσαι για όλους μας πηγή έμπνευσης».

Ο διάλογος μεταξύ του Νετανιάχου και της Σέλα συνεχίστηκε στο Instagram όπου ο πρωθυπουργός έσπευσε να κάνει ο ίδιος (!) μάθημα στην Σέλα.

Απάντησε στη δημοσίευσή της  ότι αναφερόταν στον θεμελιώδη νόμο για την ιθαγένεια που πέρασε πέρυσι και ορίζει ότι το Ισραήλ είναι το έθνος-κράτος των Εβραίων. Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του, το Λικούντ, έχει επενδύσει τα περισσότερα στον αραβικό τομέα από κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...