349
|

Βρέθηκαν τα αγόρια που είχαν απαχθεί στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 15:15

Βρέθηκαν τα αγόρια που είχαν απαχθεί στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2018, 15:15

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των δύο μαθητών Δημοτικού που εξαφανίστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στη Λάρνακα. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο που φέρεται να απήγαγε τους μαθητές και τον έχουν συλλάβει.

Τα αγόρια, 10 ετών και οι δύο και φίλοι, είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης. Βρέθηκαν καλά στην υγεία τους, θα υποβληθούν πάντως σε ιατρικές εξετάσεις.

Πληροφορίες που επικαλείται το Sigma Live αναφέρουν ότι τα παιδιά εντοπίστηκαν σε κοντινό σημείο από το σχολείο τους και συγκεκριμένα σε πολυκατοικία που απέχει ένα χιλιόμετρο από το αυτό. Ο εντοπισμός έγινε μετά από πληροφορία πολιτών που είδαν τα παιδιά να εισέρχονται στην πολυκατοικία.

Η υπόθεση συγκλόνισε την Κύπρο, χωρίς να αφήσει ασυγκίνητους ούτε τους δημοσιογράφους που μετέφεραν την αίσια είδηση της ανεύρεσης.

Συνελήφθη ένας ύποπτος για την απαγωγή

Η αστυνομία ανέφερε ακόμη ότι ένας άνδρας, Ελληνοκύπριος 35 ετών, συνελήφθη και οδηγείται για ανάκριση.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου είπε πως ο δράστης δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, ενώ δεν γίνεται θέμα, ούτε για παιδεραστία, ούτε για άλλα ζητήματα. «Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες. Πιθανό κίνητρο τα λύτρα», διευκρίνισε.

Από την πρώτη στιγμή εκφράστηκαν φόβοι για απαγωγή των παιδιών, αν και οι πληροφορίες για τον δράστη ήταν συγκεχυμένες.

Οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ανέφεραν ότι ένας άνδρας μεγάλης σωματικής διάπλασης, με δεμένο το χέρι του, πλησίασε τα δύο παιδιά στο σχολείο τους. Φαίνεται ότι τους ζήτησε να τον βοηθήσουν γιατί είχε δεμένο το χέρι του και έπειτα τα πήρε μαζί του στο αυτοκίνητο.

Η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» περιγράφει τον δράστη σαν μεσήλικα γενειοφόρο άνδρα που φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος.

Τεράστια επιχείρηση

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πληροφορία για την εξαφάνιση των παιδιών οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, ο απαγωγέας κινείτο με γκρίζο Nissan Sunny. Αμέσως στήθηκαν μπλόκα και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των παιδιών στα Κατεχόμενα.

Η αστυνομία εκτιμούσε ότι ο απαγωγές ήθελε να πάρει μαζί του παιδιά  -όχι ειδικά τα συγκεκριμένα παιδιά.

Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλά και σε όλους τους…

Geplaatst door Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) op Dinsdag 25 september 2018

Την είδηση του εντοπισμού δημοσίευσε και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που έδωσε συγχαρητήρια στην αστυνομία για την επιχείρηση που οργανώθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...