267
Ο Μπόρις Τζόνσον σε σχολείο του Λονδίνου | Jack Hill/Pool via REUTERS

Βρετανία: Υποχρεωτικά δύο τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και οικογένειες με το ταχυδρομείο!

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 14:28
Ο Μπόρις Τζόνσον σε σχολείο του Λονδίνου
|Jack Hill/Pool via REUTERS

Βρετανία: Υποχρεωτικά δύο τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και οικογένειες με το ταχυδρομείο!

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2021, 14:28

Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τα σχολεία και για αυτό τον λόγο θα διανείμει εκατομμύρια τεστ για κορονοϊό με το ταχυδρομείο στις οικογένειες των μαθητών και φοιτητών.

Οι οικογένειες θα λαμβάνουν δωρεάν ράπιντ τεστ κιτ για όλα τα μέλη τους δύο φορές την εβδομάδα με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα 32 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους Times.

Οι οικογένειες θα μπορούν επίσης να παραλαμβάνουν τα κιτ από 500 ειδικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η ρυθμιστική αρχή έχει δώσει το πράσινο φως για τα τεστ κατ’ οίκον, αν και κάποιοι ειδικοί αμφισβητούν την εγκυρότητά τους. Πρόκειται για συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα στον καθένα να κάνει το τεστ μόνος του σπίτι του και να λάβει τα αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς να χρειαστεί να πάει σε εργαστήριο. Η βρετανική κυβέρνηση αγόρασε συσκευές αυτού του τύπου έναντι ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας στους πέντε γονείς δεν σκοπεύει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, η κυβέρνηση σκέφτηκε τα δωρεάν τεστ για να διασφαλίσει την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Παράλληλα, θα γίνονται τεστ και μέσα στα δημοτικά, και συγκεκριμένα τέσσερις φορές στις δύο πρώτες εβδομάδες, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι λένε ότι θα αποσπάσει την προσοχή των παιδιών και θα μειώσει τον διαθέσιμο χρόνο για μαθήματα, σύμφωνα με τους Times.

Αρκετά ιδιωτικά ιδρύματα επέλεξαν να μην ανοίξουν και να συνεχίσουν τα μαθήματα online, καθώς σε δύο εβδομάδες, θα ξανακλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα. Κάποια σχολεία έχουν ήδη ανακοινώσει την παράταση της σχολικής χρονιάς τους καλοκαιρινούς μήνες για να αναπληρώσουν χαμένες διδακτικές ώρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...