223
Η Ναντίν Ντόρις μιλά στο Κοινοβούλιο | REUTERS

Βρετανία: Θετική στον κορονοϊό η υφυπουργός Υγείας – Είχε δει και τον Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 08:12
Η Ναντίν Ντόρις μιλά στο Κοινοβούλιο
|REUTERS

Βρετανία: Θετική στον κορονοϊό η υφυπουργός Υγείας – Είχε δει και τον Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 08:12

Θετική στον κορονοϊό διαγνώσθηκε η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις, προκαλώντας ανησυχία για την υγεία εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσά τους και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η 62χρονη πολιτικός βρίσκεται σε απομόνωση σπίτι της και ανέφερε ότι έλαβε «όλες τις προφυλάξεις που συνιστώνται», αφού ενημερώθηκε για τη διάγνωση.

Εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας «άρχισαν λεπτομερή καταγραφή των επαφών» της, ενώ το υπουργείο Υγείας και το γραφείο της στο κοινοβούλιο -είναι βουλευτής των Συντηρητικών- «ακολουθούν αυστηρά τις συμβουλές τους», τόνισε η υφυπουργός με ανακοίνωσή της.

Η ίδια πρόσθεσε στο Twitter ότι περισσότερο ανησυχεί για την 84χρονη μητέρα της, που μένει μαζί της, έχει βήχα και θα εξεταστεί για τον ιό την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο Μπόρις Τζόνσον, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τόνισε μέσω Twitter ότι «λυπάται πολύ» για το γεγονός ότι η Ντόρις μολύνθηκε. «Eκανε το σωστό επιλέγοντας να απομονωθεί στο σπίτι της», πρόσθεσε.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βρετανία αυξήθηκε σε 373, την Τρίτη.

Η Ντόρις είναι η πρώτη πολιτικός που προσβάλλεται από τον ιό. Παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα αδιαθεσίας ενώ υπέγραφε διάταγμα με το οποίο πρόσθεσε τον κορονοϊό στις ασθένειες που είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται στις αρχές στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...