239
Η Λέιλα Μόραν (δεξιά) με τη σύντροφό της, Ρόζι Κομπ | Twitter

Βρετανία: «Πανσεξουαλική» η πιθανή υποψήφια για την ηγεσία των Lib Dem

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 14:30
Η Λέιλα Μόραν (δεξιά) με τη σύντροφό της, Ρόζι Κομπ
|Twitter

Βρετανία: «Πανσεξουαλική» η πιθανή υποψήφια για την ηγεσία των Lib Dem

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2020, 14:30

Μία «αγαπημένη και σταθερή σχέση» με γυναίκα έχει η βρετανίδα βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η οποία είναι πιθανή υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, που έλαβε το 11,5% των ψήφων στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε η ίδια, διατηρεί από πέρυσι σχέση με την Ρόζι Κομπ, πρώην υπεύθυνη επικοινωνίας των Lib Dem, η οποία απομακρύνθηκε πρόσφατα από το κόμμα με την κατηγορία ότι πλαστογράφησε ένα email.

Η Μόραν είπε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει η ίδια τη σχέση της, πριν την προλάβουν οι δημοσιογράφοι, που την ρώτησαν για την προσωπική της ζωή, ώστε να το κάνει «με τους δικούς της όρους».

«Είμαι πολύ περήφανη. Εχω μια αληθινά ευτυχισμένη, αγαπημένη και σταθερή σχέση. Είναι υπέροχη (η σύντροφός της) και είμαι στα αλήθεια τυχερή», είπε στην Guardian.

«Είμαστε στο 2020. Πόσο μακριά έχει πραγματικά φτάσει η κοινωνία μας;», πρόσθεσε. «Θα ήταν ωραίο να σκεφτούμε ότι όλα αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με την ισότητα στον γάμο και ότι όλοι το αποδέχονται. Ομως, ξέρουμε καλά ότι τα ομοφοβικά και τρανσφοβικά εγκλήματα μίσους έχουν αυξηθεί».

Η βουλευτής, που είναι από τις πιο δημοφιλείς στο κόμμα της, χαρακτήρισε τον εαυτό της ως πανσεξουαλική, που σημαίνει ότι ελκύεται από ανθρώπους, ανεξαρτήτως του φύλου τους ή της ταυτότητας φύλου τους.

«Το 2020 είναι μία νέα δεκαετία και ένα νέο μονοπάτι στο ταξίδι μου. Τον περασμένο χρόνο, ερωτεύτηκα μία υπέροχη γυναίκα. Κάτι που πριν ούτε μου είχε περάσει από το μυαλό. Τώρα είμαι απλά ευτυχισμένη», έγραψε η Μόραν στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...