371
Εικόνα από το βίντεο όπου ο 19χρονος απειλεί ότι θα σκοτώσει τη βασίλισσα | YouTube

Βρετανία: «Λυπάμαι αλλά θα δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 14:18
Εικόνα από το βίντεο όπου ο 19χρονος απειλεί ότι θα σκοτώσει τη βασίλισσα
|YouTube

Βρετανία: «Λυπάμαι αλλά θα δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2021, 14:18

Το Σάββατο, συναγερμός σήμανε στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου πέρασε τα Χριστούγεννα η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ μαζί με τουλάχιστον 20 μέλη της βασιλικής οικογένειας, όταν ένας 19χρονος, οπλισμένος με τόξο και βέλη, κατάφερε να μπει στον περιφραγμένο χώρο και αμέσως συνελήφθη.

Το βράδυ της Κυριακής, η ταμπλόιντ Sun ανέφερε ότι ο 19χρονος εμφανίστηκε σε βίντεο, που ανέβασε στον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat, στο οποίο λέει ότι θέλει να δολοφονήσει τη βασίλισσα.

Η Sun δημοσίευσε το βίντεο που φαίνεται να ανήρτησε ο ύποπτος στο Snapchat, 24 λεπτά πριν από την απόπειρα εισβολής του στο κάστρο.

Φορώντας πουλόβερ με μαύρη κουκούλα και λευκή αποκριάτικη μάσκα που καλύπτει το πρόσωπό του, κρατά τη βαλλίστρα και λέει: «Λυπάμαι για αυτό που έκανα και για αυτό που θα κάνω. Θέλω να προσπαθήσω να δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ».

Ο νεαρός πρόσθεσε ότι επιδιώκει «εκδίκηση» για τη σφαγή που διέπραξαν το 1919 τα βρετανικά στρατεύματα εναντίον διαδηλωτών στο κρατίδιο Πουντζάμπ της Ινδίας, κατά την οποία άνοιξαν πυρ εναντίον χιλιάδων άοπλων Ινδών, μέχρι που τους τελείωσαν οι σφαίρες. Ο απολογισμός των θυμάτων κυμαίνεται από 379 έως πάνω από 1.500 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Ο 19χρονος κουκουλοφόρος με το τόξο, στο βίντεο που δημοσίευσε η Sun

Χωρίς να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εικόνων, η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι «ερευνητές αξιολογούν το περιεχόμενο ενός βίντεο».

Την Κυριακή, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετέφερε τον συλληφθέντα σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Καρέ από το ανατριχιαστικό βίντεο

Η 95χρονη Ελισάβετ περνάει τις γιορτές στο Ουίνδσορ, αφού αποφάσισε να μην μεταβεί, όπως κάνει συνήθως, στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας της Covid-19.

Στα πρώτα της Χριστούγεννα μετά τον θάνατο του 99χρονου συζύγου της Φίλιππου τον Απρίλιο, τη βασίλισσα συντροφεύουν αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως οι γιοι της Κάρολος και Εδουάρδος με τις συζύγους τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιχειρεί να εισβάλει στο Ουίνδσορ ή στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας στο κέντρο του Λονδίνου.

Η πιο γνωστή απόπειρα σημειώθηκε το 1982, όταν ο 30χρονος Μάικλ Φάγκαν κατάφερε να φτάσει μέχρι την κρεβατοκάμαρά της, στο Μπάκιγχαμ, την ώρα που η Ελισάβετ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...