215
Η Ελισάβετ επέλεξε φέτος να περάσει τα Χριστούγεννα στο Ουίνδσορ | REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Εισβολή ενόπλου στο κάστρο του Ουίνδσορ

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 18:33
Η Ελισάβετ επέλεξε φέτος να περάσει τα Χριστούγεννα στο Ουίνδσορ
|REUTERS/Henry Nicholls/File Photo

Εισβολή ενόπλου στο κάστρο του Ουίνδσορ

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2021, 18:33

Ενας νεαρός άνδρας, που είχε όπλο, εντοπίστηκε και συνελήφθη μέσα στον περίβολο του κάστρου του Ουίνδσορ, τόπου κατοικίας της βασίλισσας Ελισάβετ, νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 19χρονο από το Σαουθάμπτον που συνελήφθη σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε σε φυλασσόμενη ζώνη. Ο άνδρας δεν μπήκε σε κάποιο κτίριο. Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας).

Κρατείται για παραβίαση προστατευόμενου χώρου και κατοχή επιθετικού όπλου.

Η βασιλική οικογένεια έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, 95 ετών, η οποία έχει περάσει μεγάλο μέρος της πανδημίας στο Κάστρο του Γουίνδσορ, γιόρταζε τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον γιο της, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός. Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολέας σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας. Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Ουίνδσορ. Σήμερα δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση. Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...