338
Πυροσβέστες ελέγχουν τις ζημιές στο κτίριο του υπουργείου | Nefeli Nomikou / SOOC

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: «Εμπειροι» φαίνονται οι βομβιστές

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2024, 14:08
Πυροσβέστες ελέγχουν τις ζημιές στο κτίριο του υπουργείου
|Nefeli Nomikou / SOOC

Βόμβα στο υπ. Εργασίας: «Εμπειροι» φαίνονται οι βομβιστές

Protagon Team Protagon Team 4 Φεβρουαρίου 2024, 14:08

Η έκρηξη της βόμβας στο υπουργείο Εργασίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο επιθέσεις σημαίνουν την επιστροφή του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης», μετά από κενό πέντε ετών, σημειώνει ο Γιάννης Σουλιώτης στο «kathimerini.gr».

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ, υπάρχει κοινή πεποίθηση ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται και απoτελούν το ένα συνέχεια του άλλου.

Παρότι την ευθύνη των δύο ενεργειών ανέλαβαν δύο φαινομενικά νέες, πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις, τα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν ότι οι δράστες δεν είναι καινούργιοι στον χώρο της ένοπλης βίας.

Ο τρόπος δράσης τους, λένε οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κ», όπως και η επιλογή των στόχων, παραπέμπουν σε άτομα που και στο παρελθόν έχουν φέρει σε πέρας ανάλογες ενέργειες.

Την ευθύνη για την επίθεση στη Σταδίου ανέλαβε η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Η βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας πρόκειται για καλά μελετημένη ενέργεια με καλή τεχνογνωσία κατασκευής του ωρολογιακού μηχανισμού, εκτιμούν οι ειδικοί.

Υπήρξε μάλιστα γνώση για το πού θα κατευθυνθεί το ωστικό κύμα, σημείωσε το «skai.gr».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών, είχε τοποθετηθεί ποσότητα εκρηκτικής ύλης μεταξύ τριών και πέντε κιλών και βρέθηκαν υπολείμματα της τσάντας στην οποία βρισκόταν, η οποία δέθηκε στα κάγκελα με πλαστικό δεματικό.

Η επιλογή των δραστών να δέσουν το σακίδιο με τη βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο, παραπέμπει στην παλαιότερη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης και πάλι στο υπουργείο Εργασίας το 2016, κυρίως όμως στον τρόπο που είχαν κινηθεί οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία του ΣΚΑΪ, το 2018. Και για τις δύο αυτές ενέργειες είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Πρόκειται για οργάνωση που δεν εξαρθρώθηκε από την αστυνομία αλλά ανέστειλε τη δράση της, επισήμανε το «kathimerini.gr».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκε ζελατοδυναμίτιδα, ίδιο υλικό με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στη βόμβα που τοποθετήθηκε στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, στα τέλη Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...