450
Το κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στου Γουδή | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα έξω από την έδρα των ΜΑΤ από την «Eνοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2023, 10:27
Το κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στου Γουδή
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα έξω από την έδρα των ΜΑΤ από την «Eνοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη»

Protagon Team Protagon Team 24 Δεκεμβρίου 2023, 10:27

Η«Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε εντοπιστεί και εξουδετερωθεί στην οδό Κοκκινοπούλου, στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «η ενέργεια αφιερώνεται σε όσους και όσες έχουν δολοφονηθεί, βασανιστεί, ξυλοκοπηθεί, βιαστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο ένοπλος αγώνας απαιτεί υπευθυνότητα και πολιτική συνείδηση».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα και στρατιωτικό εκρηκτικό τύπου C4, δύο πυροκροτητές, ρολόι και μπαταρία και ήταν τοποθετημένος μέσα σε πλαστικό τάπερ (διαβάστε σχετικά εδώ).

Οι δράστες τον έβαλαν σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών, την οποία τοποθέτησαν στην περίμετρο της αστυνομικής εγκατάστασης απέναντι από την είσοδο της Πολυτεχνειούπολης.

Η έκρηξη δεν έγινε λόγω αστοχίας στη συνδεσμολογία, ωστόσο, «την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση», προσέθεσε η νεοεμφανιζόμενη, κατά τα φαινόμενα, οργάνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. της είχε επισημάνει ότι σε περίπτωση έκρηξης της βόμβας στου Γουδή θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Επ’αυτού οι φερόμενοι ως δράστες σημείωσαν: «Για την ασφαλή απομάκρυνση τυχαίων περαστικών πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα όπου δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες προς την Αστυνομία. Για εμάς –και αυτό το τονίζουμε– είναι ύψιστης σημασίας κριτήριο να μην πάθει το οτιδήποτε αθώος άνθρωπος. Οι στόχοι που επιλέγουμε και θα επιλέξουμε στο μέλλον – είτε υλικές υποδομές του συστήματος είτε το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό του – θα είναι σαφώς καθορισμένες ως τέτοιες».

Η υπογραφή της οργάνωσης, όπως αυτή εμφανίζεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή
«Αντλούμε διδάγματα από τις προηγούμενες ένοπλες οργανώσεις»

Η «Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» «συστήνεται» στους αναγνώστες του κειμένου ως ακολούθως:

«Στην 1η μας ανακοίνωση θέλουμε να είμαστε όσο πιο κατανοητοί γίνεται. Οι ένοπλοι αγωνιστές που διαλέγουν να ενταχθούν στο αντάρτικο πόλης δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι οι συνάδελφοι σου στη δουλειά, ο προλετάριος στην σκαλωσιά που ρισκάρει την ζωή του για το μεροκάματο του τρόμου, η κοπέλα που ζει 4 μήνες στις τρώγλες τις εργοδοσίας για να σερβίρει τα ποτά των τουριστών σε κάποιον τουριστικό προορισμό, οι συμφοιτητές στη σχολή σου, οι διπλανοί σου σε μια απεργιακή περιφρούρηση. Το αντάρτικο πόλης συγκροτείται ως ένας πόλος αντιπαράθεσης με την αστική ιδεολογία και τις κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε την συγκρότηση της Ενοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης για να εναποθέσουμε με σεμνότητα το λιθαράκι μας στο μεγάλο ψηφιδωτό της ιστορίας και να προχωρήσουμε μπροστά. Αντλούμε πολύτιμα διδάγματα από τις ιστορικές εμπειρίες των προηγούμενων ένοπλων οργανώσεων τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...