370
| Twitter

Η στιγμή που ο Ιμάμογλου ενημερώνεται για την καταδίκη του

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:57

Η στιγμή που ο Ιμάμογλου ενημερώνεται για την καταδίκη του

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 20:57

Βίντεο με τη στιγμή που ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και προβεβλημένο στέλεχος της αντιπολίτευσης στο AKP του Ερντογάν Εκρέμ Ιμάμογλου ενημερώνεται για την καταδίκη του για «προσβολή αξιωματούχων» έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπός του Μουράτ Ονγκούν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Ιμάμογλου καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επτά μηνών και 15 ημερών και σε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του κατά το διάστημα αυτό λόγω των δηλώσεων που είχε κάνει το 2019, όταν χαρακτήρισε «ηλίθιους» τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής η οποία ακύρωσε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Στις επαναληπτικές εκλογές για τον Δήμο της Πόλης ο 52χρονος πολιτικός αναδείχθηκε και πάλι νικητής.

Ο ίδιος χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή «αδιανόητη» και «πολιτική» την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ ανάλογα μηνύματα εξέπεμψαν σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, καθώς και η ΕΕ.

Η στιγμή που καταγράφηκε στο βίντεο που ακολουθεί είναι ακριβώς εκείνη που ενημερώνεται από τον συνεργάτη του για την απόφαση του δικαστηρίου:

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος, όπως τον μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης:

Συνεργάτης: 2 χρόνια, 7 μήνες, 15 ημέρες (η ποινή φυλάκισης).

Ιμάμογλου: Το ανακοίνωσε;

Συνεργάτης: Mάλιστα.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης μίλησε με τη Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρο του Καλού Κόμματος.

Ακσενέρ: Πείτε μου, τι σημαίνει αυτό;

Ιμάμογλου: Ουσιαστικά είναι απαγόρευση 2 ετών, 7 μηνών και 15 μηνών.

Ακσενέρ: Δηλαδή ο δικαστής σε καταδίκασε;

Ιμάμογλου: Μάλιστα. 2 χρόνια, 7 μήνες και 15 ημέρες. Περαστικά, κύριε δήμαρχε!

Ακσενέρ: Ελα εδώ… έλα εδώ, τώρα ξεκινάμε… νέο ξεκίνημα

Ιμάμογλου: Ναι, αδελφή μου, να είσα καλά, τώρα ξεκινάμε. Ευχαριστούμε. Να πούμε πως την εντολή που έχει δώσει ο λαός, δεν μπορούν να την πάρουν μια χούφτα άνθρωποι.

Η αντίδραση των υποστηρικτών του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση, με τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης να λαμβάνουν θέσεις μάχης από κοινού απέναντι στον Ερντογάν ενόψει των εκλογών του Ιουνίου του 2023.

Το κύμα οργής στην Κωνσταντινούπολη εκφράστηκε με κινητοποιήσεις την Τετάρτη, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης των δικαστών, αλλά και με μια μεγάλη διαδήλωση την Πέμπτη, παρουσία όλων των ηγετών της αντιπολίτευσης. Το μήνυμα των διαδηλωτών και του ίδιου του Ιμάμογλου προς τον τούρκο πρόεδρο ήταν «δεν φοβόμαστε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...