259
|

Βενιζέλος: Αναγκαία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 εδρών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 16:44

Βενιζέλος: Αναγκαία η κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 εδρών

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 16:44

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως εκλογές και άλλη κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην εναρκτήρια ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα μετά ΙΙ».

298646

Οπως σημείωσε, η νέα κυβερνηση που θα προκύψει μετά τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να βασίζεται όχι απλώς σε συνεργατική πλειοψηφία, για την εφαρμογή του σχεδίου ανάταξης της χώρας, αλλά σε μια συμφωνία για σταθερό εκλογικό σύστημα και διασφάλιση της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Κάτι που σημαίνει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία 180 εδρών.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενιαίας εθνικής αφήγησης για το μέλλον του τόπου, καθώς και πολιτικής διεύθυνσης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται, είπε, για ζήτημα πολιτικού λόγου και ηγεμονίας, και αυτός άλλωστε ήταν πάντοτε ο ρόλος της δημοκρατικής παράταξης.

298636

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο «μεγαλο πρωθύστερο», εξηγώντας πως «έχουμε συμφωνήσει για μεγάλα πλεονάσματα πριν από τη συμφωνία για το χρέος», με αποτέλεσμα να καλείται η επόμενη κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτήν την ατελή διαπραγμάτευση.

298640298641298643

Για τις εξελίξεις στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος συνέστησε προσοχή προ μιας ενδεχόμενης συμφωνίας που θα αρχίσει να εφαρμόζεται και θα υπάρχουν ανταλλάγματα από την Ελλάδα μετά την ψήφισή της από την ελληνική Βουλή.

«Το θέμα είναι ποιος θα πάρει την ευθύνη της υπογραφής» σημείωσε, τονίζοντας πως απαιτείται συναίνεση και προσοχή στη φάση της συνομολόγησης, κατά την οποία θα παραχθούν νομικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...