220
O κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Αγκυρα να ξεκαθαρίσει επιτέλους για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί | government.gov.gr

Τζανακόπουλος: Εύλογη και θεμιτή η επίκληση του 1821 από τον Καμμένο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 17:08
O κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Αγκυρα να ξεκαθαρίσει επιτέλους για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί
|government.gov.gr

Τζανακόπουλος: Εύλογη και θεμιτή η επίκληση του 1821 από τον Καμμένο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 17:08

Πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο για την… επίκληση της ιστορικής μνήμης της επανάστασης του 1821 κατά τις λεκτικές του αψιμαχίες του με τους Τούρκους, προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο briefing των πολιτικών συντακτών την Παρασκευή.

Οταν η Τουρκία με δηλώσεις αξιωματούχων της προκαλεί διαρκώς, αμφισβητεί -όπως πρόσφατα τη συνθήκη της Λωζάνης και προβαίνει συνεχώς σε ρητορικές εξάρσεις που πυροδοτούν εντάσεις, τέτοιου είδους σκληρές απαντήσεις είναι ορισμένες φορές θεμιτές και εύλογες, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος (δείτε το απόσπασμα στο 13.30 του παρακάτω βίντεο) για τις συγκεκριμένες αναφορές του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα από την Αρμενία.

Για το θέμα των δύο ελλήνων αξιωματικών που παραμένουν υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι θα καταστεί δυνατή η απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα.

«Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση για το Πάσχα, αλλά δεν μπορούμε να το εγγυηθούμε» είπε και κάλεσε την Αγκυρα «να ξεκαθαρίσει επιτέλους για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διερωτήθηκε για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει -όπως υπογράμμισε- στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...