407
O Στέλιος Κούλογλου οριοθέτησε το τέλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στο τέλος των μνημονίων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Κούλογλου «ανακοίνωσε» το τέλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 16:37
O Στέλιος Κούλογλου οριοθέτησε το τέλος της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ στο τέλος των μνημονίων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ο Κούλογλου «ανακοίνωσε» το τέλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2018, 16:37

Τον τερματισμό του πολιτικού εναγκαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Eλληνες, μετά το τέλος των μνημονίων, προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

Οχι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ρωτήσει τον κ. Κούλογλου για το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και πότε θα την τελειώσει, αλλά οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ μαρτυρούν τη γενικότερη αντίληψη που υπάρχει πλέον στην Κουμουνδούρου: οι ΑΝΕΛ μάς έκαναν τη δουλειά που έπρεπε από το 2015 (δεν θα την έκανε έτσι εύκολα ή έτσι φανατικά το Ποτάμι), πήραμε την εξουσία και τώρα πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε αριστερό κόμμα που δεν πρέπει να έχει σχέση με την εθνικιστική Δεξιά.

Ετσι, σε μια περίοδο που στο παρασκήνιο είναι έντονες οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και τις ενδεχόμενες νέες συνεργασίας κομμάτων και προσώπων, ο κ. Κούλογλου είπε για τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ:

«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε αυτή τη συμφωνία έχει τελειώσει, τελειώνει με το τέλος των μνημονίων». Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η συνεργασία τελειώνει τον Αύγουστο του 2018, ενώ κανονικά τότε θα έχουμε έναν χρόνο ακόμα για εκλογές, όμως το μήνυμα που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου μοιάζει να είναι σαφές.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πότε θεωρούν ότι έρχεται το τέλος και οι ΑΝΕΛ. Διότι ο ίδιος ο κ. Καμμένος έχει υποσχεθεί «με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους». Τι θεωρεί «τέλος» ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων; Τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019 ή νωρίτερα (με αφορμή ίσως μια βολική ηρωική έξοδο λόγο Σκοπιανού);

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι η συμμαχία με τον κ. Καμμένο τον Ιανουάριο του 2015, ήταν «η μόνη λύση», προκειμένου να μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «δεξιό με εθνικιστικές τάσεις».

«Τώρα, όταν τελειώσουν τα μνημόνια και θα τελειώσουν τον Αύγουστο… θα τελειώσει και η συνεργασία», όπως είπε ο κ. Κούλογλου.

Παράλληλα εξάλλου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για «τομές με το παρελθόν», που πρέπει να κάνει ο νέος φορέας.

«Στην περίπτωση που υπάρξει δυνατότητα δημιουργίας δημοκρατικής πλειοψηφίας θα κυβερνήσει (ο ΣΥΡΙΖΑ) με την Κεντροαριστερά. Ο,τι διαμορφώνουμε και στην Ευρώπη και προσπαθούμε να κάνουμε, είναι μια συμμαχία… Αριστεράς – Κεντροαριστράς για να επιβάλλουμε νέα ατζέντα κοινωνικής Δικαιοσύνης. Το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να προχωρήσει τις δικές τους επεξεργασίες, κάνοντας τομές με το παρελθόν. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το μέλλον», είπε ο κ. Κούλογλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...