432
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο, κρατά την εφημερίδα New York Post, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εναντίον του Twitter | REUTERS/Jonathan Ernst

Twitter: Προσοχή, ο Τραμπ προωθεί τη βία

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/05/2020, 15:37
Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο, κρατά την εφημερίδα New York Post, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εναντίον του Twitter
|REUTERS/Jonathan Ernst

Twitter: Προσοχή, ο Τραμπ προωθεί τη βία

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/05/2020, 15:37

Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Twitter – Τραμπ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), όταν το κοινωνικό μέσο διαδικτύωσης πρόσθεσε ένα δικό του μήνυμα σε ανάρτηση του αμερικανού προέδρου για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος αποκάλεσε τους διαδηλωτές «αλήτες» που αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και είπε ότι έχει ενημερώσει τον κυβερνήτη της Μινεσότα ότι η εθνοφρουρά θα είναι στο πλευρό του. Προειδοποίησε δε ότι «όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζουν και οι πυροβολισμοί»…

Σε αυτή την ανάρτηση, το Twitter πρόσθεσε το εξής μήνυμα: «Αυτό το tweet παραβιάζει τον κανονισμό μας περί προώθησης της βίας. Παρόλα αυτά, το Twitter θεωρεί ότι είναι υπέρ του κοινού συμφέροντος να παραμείνει αυτό το tweet προσβάσιμο».

Το προειδοποιητικό μήνυμα του Twitter στην ανάρτηση του Τραμπ

Η απάντηση του προέδρου ήταν άμεση: «To Twitter δεν κάνει τίποτε για όλα τα ψέματα και την προπαγάνδα που δημοσιεύονται για την Κίνα ή για το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Εχουν στοχοποιήσει τους Ρεπουμπλικανούς, τους Συντηρητικούς και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η παράγραφος 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κονγκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξει ρύθμιση», έγραψε στον λογαριαμό του.

Το διάταγμα Τραμπ

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος είχε υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελιξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο.

Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό το διάταγμα είναι αμφίβολο αν έχει νομική ισχύ και αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη και ότι θα προκαλέσει μια μακρά νομική διαμάχη ανάμεσα στις εταιρείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις πολιτείες που επιχειρήσουν να το εφαρμόσουν.

Ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο το αγαπημένο του μέσο, το Twitter, ότι ενηργησε υπό την επιρροή «άποψης» και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», είπε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με τις πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως «παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Η κόντρα Twitter – Τραμπ ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν το μέσο πρόσθεσε ένα «καμπανάκι» σε ανάρτηση του προέδρου, όπου ισχυριζόταν ότι η επιστολική ψήφος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ευνοεί τη νοθεία. Το tweet συνοδεύθηκε από το μήνυμα-προτροπή του μέσου προς τους χρήστες να αναζητήσουν τα αληθινά στοιχεία για την επιστολή ψήφο, εννοώντας σαφώς ότι ο αμερικανός πρόεδρος λέει ψέματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...