874
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha | REUTERS/Aly Song

Τσιτσιπάς: «Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα και αρνήθηκα»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:04
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha
|REUTERS/Aly Song

Τσιτσιπάς: «Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα και αρνήθηκα»

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 14:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο κορυφαίος έλληνας τενίστας, σε ηλικία μόλις είκοσι ετών έκανε όλον τον πλανήτη να μάθει το όνομά του και να το γράφει ξανά και ξανά στα social media στα greeklish,  και τους θρύλους του αθλήματος να επαινούν τα κατορθώματά του.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ ταξίδεψε στη Γαλλία, συνάντησε τον Τσιτσιπά και πέρασε μαζί του ένα 24ωρο, στο προπονητικό κέντρο του διάσημου μάνατζερ Πάτρικ Μουράτογλου.

Στη συνέντευξη που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019 από την τηλεόραση του ALPHA και την εκπομπή «Αυτοψία», ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και για όλα τα συναρπαστικά που έχει ήδη κατορθώσει με τη ρακέτα στο χέρι.

«Ζηλέψες ποτέ τη βόλτα, τον καφέ, αυτό που λέμε ξεγνοιασιά των συνομηλίκων σου;» τον ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ και η απάντηση ήταν άμεση: «Οχι, ποτέ, μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα».

REUTERS/Lucy Nicholson

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «αν σου έλεγα τρία χρόνια πριν ότι θα κέρδιζες τον Φέντερερ και θα κοιτούσες στα μάτια τους μεγάλους του τένις τι θα μου έλεγες;» ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Θα σε έλεγα σίγουρα τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου, αλλά ήταν πιο μακρινό».

Ομως, στο «ησυχαστήριο»-προπονητικό κέντρο των Καννών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με στρατιωτική πειθαρχία και συνέπεια στο αυστηρό πρόγραμμα του πατέρα και προπονητή του, Αποστολου Τσιτσιπά, και κάτω από το βλέμμα του προπονητή των «γιγάντων» του τένις -όπως η Σερένα Γουίλιαμς-, του Πάτρικ Μουράτογλου, οικοδομεί την προσωπικότητα ενός τενίστα υψηλών προδιαγραφών.

View this post on Instagram

ᴏᴜᴛ ᴏғ ғᴏᴄᴜs.

A post shared by STΞVΞ THΞ HΛWK (@stevethehawk) on

Ο έλληνας τενίστας μίλησε και για τις θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει, προκειμένου να μείνει πιστός στον στόχο της κορυφής: «Τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο με έκαναν να δυσκολευτώ πολύ να βγάλω το Γυμνάσιο. Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ιντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις. Ημουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτό το πρόγραμμα και μπορούσα να μελετώ στον ελεύθερο χρόνο μου».

Επίσης, οι αποτυχίες σε κάποιους αγώνες τον έκαναν να απογοητευθεί και να θέλει να εγκαταλείψει το τένις, καθώς όπως έχει ήδη αφήσει να φανεί, πρόκειται για έναν πεισματάρη αθλητή, που παίζει επιθετικό τένις και δεν του αρέσει να χάνει: «Ενα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω: “Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα”. Ομως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη».

Ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας στον Αντώνη Σροιτερ δεν έκρυψε ότι όλη η οικογένεια χρειάστηκε να κάνει θυσίες, καθώς ο ίδιος ακολουθούσε τον Στέφανο σε όλα τα ταξίδια και η γυναίκα του χρειαζόταν να μένει πίσω στην Ελλάδα και να φροντίζει τα υπόλοιπα παιδιά τους, αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες του σπιτιού.

Η επιτυχία στη Μελβούρνη ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή, αν και ο Τσιτσιπάς, είπε με την αφοπλιστική ειλικρίνειά του: «Δεν έχω καταλάβει τι παίζει με εμένα στην Ελλάδα. Λαμβάνω μηνύματα, αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω όταν γυρίσω. Να φοβάμαι;» είπε γελώντας, αφήνοντας όμως και αιχμές για τη φρενίτιδα που επικρατεί στα social media.

O Σρόιτερ τον ρώτησε αν επικοινώνησαν μαζί του και κάποιοι επώνυμοι Ελληνες και εκείνος είπε ότι του έστειλαν μήνυμα ο Σάκης Ρουβάς, η Αννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή. Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τύχει να πάει ποτέ στα μπουζούκια.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν τα ξαφνικά κέρδη τού φούσκωσαν τα μυαλά: «Αλλαξε κάτι στη ζωή σου; Θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για να αγοράσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο, ένα σκάφος;».

Απάντηση: «Εχω βγάλει σχετικά πολλά λεφτά από το άθλημα, αλλά έχω ξοδέψει επίσης πολλά για να φτάσω εδώ που είμαι. Οπότε, πρέπει να μείνω ταπεινός σε αυτό που κάνω. Δεν είναι σωστό να πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Σίγουρα, φαντάζομαι, θα αγοράσω ένα σπίτι στη Βουλιαγμένη, στον τόπο όπου μεγάλωσα».

Το τελευταίο διάστημα, δέχτηκε μεγάλη πολιορκία προκειμένου να αλλάξει υπηκοότητα, εκείνος όμως αρνήθηκε, χωρίς δεύτερη σκέψη. «Διαβάζω ότι ήδη σε έχουν προσεγγίσει από διάφορες χώρες, όπως η Αυστραλία να πάρεις τη δίκη τους υπηκοότητα, με ένα σωρό προνόμια αλλά, το αρνήθηκες. Ισχύει;» 

Απάντηση: «Συνέβη, και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να παίζεις για την Ελλάδα».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε ακόμη για τη μεγάλη αγάπη που έχει για την κάμερα και το YouTube, όπου διατηρεί δικό του κανάλι, αλλά και για το πάθος του με τη φωτογραφία, καθώς στο Instagram έχει ειδικό λογαριασμό με το όνομα Stevethehawk και ανεβάζει τις οπτικοποιημένες, καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Μετά το τένις, όπως είπε, θα ήθελε να γίνει «σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, παραγωγος ταινιών ή όλα αυτά μαζί». «Μετά από ένα Grand Slam να κερδίσεις και Οσκαρ δηλαδή;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Ναι, γιατί όχι;» απάντησε ο τενίστας. Αλλωστε, οι δικές του θεαματικές επιδόσεις στην Αυστραλία, συνέπεσαν με τις διεθνείς βραβεύσεις του Γιώργου Λάνθιμου και τις υποψηφιότητες για δέκα Οσκαρ.

Οσο για το αν υπάρχει χώρος για τον έρωτα και μία σταθερή σχέση στη ζωή του: «Είμαι τόσο απασχολημένος με το τένις, που είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι».

«Αν ενδιαφέρεται κάποια τι να κάνει; Να στείλει μήνυμα στο Instagram;» επέμεινε ο δημοσιογράφος.

«Δεν είναι κακή ιδέα. Μέσω Instagram με ένα DM (direct message) φαντάζομαι!» απάντησε ο Τσιτσιπάς, αφήνοντας μια χαραμάδα ελπίδας για τις θαυμάστριές του. Η ιδανική γυναίκα για εκείνον, πρέπει «να έχει καλό χαρακτήρα!»

Πώς σχολίασε όμως και την ήττα του από τον σπουδαίο Ναδάλ; «Με χάλασε πολύ. Ημουν εξουθενωμένος. Με έκανε να παίζω πολύ χάλια. Αλλά θέλω να συνεχίσω να δουλεύω, γιατί θέλω πολύ να τον κερδίσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...