411
Αίσθηση έκανε η μεγάλη παρουσία της κοινότητας των Ρομά στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Λαμία | startv.gr

Τσίπρας στη Λαμία: η πλατεία ήταν γεμάτη… με Ρομά

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 12:47
Αίσθηση έκανε η μεγάλη παρουσία της κοινότητας των Ρομά στην ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Λαμία
|startv.gr

Τσίπρας στη Λαμία: η πλατεία ήταν γεμάτη… με Ρομά

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2019, 12:47

Στην ομιλία του στη Λαμία, το βράδυ της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κάποια στιγμή τόσο ενθουσιασμένος από το πλήθος που συγκεντρώθηκε ώστε να παραδεχτεί ότι είχε κάνει λάθος για τα όσα είχε πει στη συνέντευξή του στον Alpha (εδώ): «Εκανα λάθος προχθές που μίλησα για ντέρμπι. Δεν είναι ντέρμπι. Εχουμε κερδίσει ήδη», είπε, εξηγώντας ότι με το που βγήκε από το Μαξίμου και βρίσκεται ανάμεσα στον λαό διακρίνει το «ρεύμα νίκης». Μόνο που αυτό το «ρεύμα νίκης» γίνεται με μετακινήσεις χειροκροτητών από προεκλογική συγκέντρωση σε προεκλογική συγκέντρωση –και κάτι τέτοιο έγινε και την Πέμπτη στη Λαμία, με πολλούς Ρομά από τη Φθιώτιδα ή και τη Βοιωτία.

Τουλάχιστον, προς τιμήν του, ο κ. Τσίπρας τους καλωσόρισε:

«Χαιρετίζω, λοιπόν, την παρουσία και σε αυτή την πλατεία, συμπολιτών μας Ρομά που έρχονται εδώ για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τις φωνές τους μαζί μας». Εχει δίκιο ο κ. Τσίπρας, άλλωστε οι Ρομά είναι έλληνες πολίτες και ψηφίζουν και ένας δικός τους, ο μουσικός Βασίλης Παϊτέρης, συμμετέχει στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι πάντως, ένα ζήτημα γιατί στην εποχή μας, εν έτει 2019, τα κόμματα εμμένουν τόσο στην εικόνα μιας γεμάτης πλατείας (ή σταδίου) με κόσμο που χειροκροτεί ύστερα από τις παραινέσεις κλακαδόρων τον ομιλητή. Στον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν κάνει τον περασμένο Απρίλιο (εδώ) στην εκδήλωση στο Γαλάτσι, όπου μετέφεραν τους οπαδούς με δεκάδες πούλμαν, τώρα φαίνεται να το επαναλαμβάνουν και στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Τσίπρα στην περιφέρεια.

Προκειμένου λοιπόν να φανεί γεμάτη η πλατεία Πάρκου στη Λαμία όπου μιλούσε ο Πρωθυπουργός μετακινήθηκαν από τους γειτονικούς καταυλισμούς (αλλά και από τη Θήβα, 132 χλμ. μακριά) εκατοντάδες Ρομά που πήραν θέση ανάμεσα στους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής οργάνωσης και πήγαν να ακούσουν τον κ. Τσίπρα να μιλά για τους «πολλούς» και τον Αρη Βελουχιώτη (εδώ).

Αυτό το σκηνικό είναι ευδιάκριτο στα πλάνα της συγκέντρωσης που μετέδωσε το τοπικό κανάλι TvStar Κεντρικής Ελλάδας, το οποίο μάλιστα σημείωσε και το θετικό της κίνησης του Πρωθυπουργού να βγάλει μια σέλφι με έναν μικρό Ρομά.

Αυτό το σκηνικό άλλωστε, επέτρεψε στον κ. Τσίπρα να μιλά για ρεύμα νίκης πικάροντας τον πρόεδρο της ΝΔ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χάσει άλλη μια φορά… αυτό το ρεύμα είναι ρεύμα νίκης… Δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ο κόσμος των πολλών…», ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...