246
Οι εσωτερικοί χώροι στα αεροπλάνα αναμένεται να απολυμαίνονται πριν από κάθε πτήση | Ian Langsdon/Pool via REUTERS

Παραδοχή Τσιόδρα: Για οικονομικούς λόγους δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις στα αεροπλάνα

Οι εσωτερικοί χώροι στα αεροπλάνα αναμένεται να απολυμαίνονται πριν από κάθε πτήση
| Ian Langsdon/Pool via REUTERS

Παραδοχή Τσιόδρα: Για οικονομικούς λόγους δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις στα αεροπλάνα

Είναι αρκετές οι φορές που ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει τονίσει ότι τον ενδιαφέρουν μόνο οι ανθρώπινες ζωές και όχι το οικονομικό κομμάτι της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Ωστόσο, την  Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά που στην ενημέρωση των 6 μ.μ. ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας, δεν είναι αντίπαλοι. Η δημόσια υγεία υπερέχει και είναι στην πρώτη γραμμή και η οικονομία ακολουθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση του Protagon αν συμφωνεί «με τις προτάσεις της Κομισιόν για τα μέσα μεταφοράς, όπου δίνεται η οδηγία στις πτήσεις να υπάρχει κλιματισμός, αλλά στα λεωφορεία να μην λειτουργεί air condition και να είναι ανοιχτά τα παράθυρα; Στα αεροπλάνα να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των καθισμάτων, ενώ οι μετακινήσεις με λεωφορεία, πλοία και τρένα να γίνονται με κενές θέσεις και ανοιχτά παράθυρα; Γνωρίζετε σε ποια επιστημονικά στοιχεία βασίστηκαν για τα αεροπλάνα, όταν θεωρείται απειλή για τη δημόσια υγεία η πολύωρη συγκέντρωση σε μία πλατεία;», ο κ. Τσιόδρας παραδέχτηκε:

«Είναι όντως αντίφαση, αλλά είναι το καλύτερο δυνατό που μπορείς να κάνεις ανά περίπτωση, ακόμη και ας μην είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο».

Ο καθηγητής αναφέρθηκε σε πρακτικά θέματα που δεν τα έχει ακόμη λύσει η επιστήμη και αυτό προσπαθούν να κάνουν οι αρχές ανά τον κόσμο, να λάβουν τα καλύτερα μέτρα προστασίας.

«Είμαι σίγουρος ότι θα ευνοείται όπου μπορεί να γίνεται η αραίωση των καθισμάτων, γιατί εκεί είναι εφικτό, στα αεροπλάνα δεν συμφέρει να λειτουργήσουν έτσι, χωρίς ικανή πληρότητα», συμπλήρωσε, για να καταλήξει ότι είναι σίγουρος ότι θα προβλεφθεί ένας σωστός τρόπος λειτουργίας των κλιματισμών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...