329
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του την Πέμπτη | SKAI/WebTV

Χαρδαλιάς: Στην Εύβοια από 18 Μαΐου – Τι ισχύει για Λευκάδα και Ελαφόνησο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 18:26
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του την Πέμπτη
|SKAI/WebTV

Χαρδαλιάς: Στην Εύβοια από 18 Μαΐου – Τι ισχύει για Λευκάδα και Ελαφόνησο

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2020, 18:26

Διευκρινίσεις για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς και από Εύβοια, Λευκάδα και Ελαφόνησο, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση Τύπου της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί σύγχυση η οποία είχε προκληθεί σχετικά με την πρόσβαση στην Εύβοια εξαιτίας των δηλώσεων του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη (εδώ).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι οι μετακινήσεις σε Λευκάδα και Ελαφόνησο θα επιτραπούν από τις 25 Μαΐου, οπότε και θα επιτραπεί «εφόσον όλα πάνε κάλα» και στα υπόλοιπα νησιά. Αντίθετα, η οδική πρόσβαση στην Εύβοια θα επιτραπεί από τις 18 Μαΐου.

Κατά τα άλλα, και με αφορμή το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ο υφυπουργός απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για βαριά πρόστιμα που θα ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και θα φτάνουν μέχρι και τις  20.000 ευρώ σε όποιες επιχειρήσεις δεν τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας των λουομένων.

Και οι 515 οργανωμένες παραλίες της χώρας υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς. Οιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων τους ορίζεται στα 4 μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατέστησε σαφές πως δεν θα γίνει καμία έκπτωση εις βάρος της δημόσιας υγείας.,ενώ όπως έκανε γνωστό, την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές μετακινήσεις, ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Υπενθύμισε τους κανόνες που ισχύουν στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας που ανοίγουν την Κυριακή, τονίζοντας την ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση αντισηπτικού.

Κρούσματα σε Νέα Σμύρνη Λάρισας και Λέσβο

Στην Νέα Σμύρνη Λάρισας είναι σε εξέλιξη η διενέργεια ελέγχων. Χθες ελήφθησαν 652 δείγματα και σήμερα 72 και έχουν αποσταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και αναμένονται τα αποτελέσματα. Στη Λέσβο μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων έχουν ληφθεί 81 δείγματα , τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...