356
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 17:02
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 17:02

Ενημερωτική εκδήλωση για τους πελάτες της με αντικείμενο τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τις επιχειρήσεις από το νέο ΕΣΠΑ 2021 -2027 πραγματοποίησε την Πέμπτη η Τράπεζα Πειραιώς. Κατά την εκδήλωση δόθηκε έμφαση στις δράσεις Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Πράσινη Μετάβαση, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, μέσω των οποίων δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την υβριδική εκδήλωση παρακολούθησαν πελάτες της Τράπεζας, εκπροσωπώντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που παρέχονται από το νέο ΕΣΠΑ, τη σημασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Πράσινης Μετάβασης και τις ωφέλειες από τις δράσεις αυτές στη βελτίωση, τόσο της καθημερινής λειτουργίας όσο και των οικονομικών αποτελεσμάτων μιας επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την περαιτέρω υποστήριξη των δραστηριοτήτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δυνατότητας πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και αξιοποίησης των ευκαιριών του συνόλου χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δράσεων όπως του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (R.R.F.) και του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.).

Στη φωτογραφία (από αριστερά) οι Ν. Δασκαλάκης, υπεύθυνος Οικονομικής Ανάλυσης και Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ, Στ. Ηλιάδης, Γενικός Διευθυντής Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ταμείου Συνοχής υπ. Ανάπτυξης, Χρ. Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Αρεταίου, SMB Sales Manager Microsoft, Β. Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Retail Banking Τράπεζας Πειραιώς, Γ. Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Στ. Ψωμάς, σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών, Δ. Βερελής, Head of Development, Sustainable Banking & Bank Relations, Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη της μικρομεσαίας επιχείρησης. Για το έτος 2022, το μερίδιο αγοράς υπερέβη το 33% στο σύνολο και το 45% ειδικότερα για τα χρηματοδοτικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επενδυτικού χαρακτήρα.

Το συνολικό ποσό για το ίδιο έτος, που εκταμιεύθηκε προς τις ΜμΕ ανήλθε συνολικά στα €651 εκ. με πιστωτική επέκταση και στα €440 εκ., ειδικότερα για τα συγχρηματοδοτούμενα χρηματοδοτικά. Το ποσοστό εγκρισιμότητας των αιτημάτων δανείων που υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση άγγιξε το 70%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...