359
Το ξημέρωμα του Σαββάτου αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής | REUTERS/Stringer

Τραγωδία στην Ινδία: Στους 288 οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 07:55
Το ξημέρωμα του Σαββάτου αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής
|REUTERS/Stringer

Τραγωδία στην Ινδία: Στους 288 οι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 07:55

Σε 288 νεκρούς είχε ανέλθει το πρωί του Σαββάτου ο μακάβριος απολογισμός του τρομακτικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στην πολιτεία Οντίσα της Ινδίας το βράδυ της Παρασκευής. Άλλοι 900 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν.

Πρόκειται, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, για το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστήχημτα στν Ινδία εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση της Παρασκευής αναμένεται να αυξηθεί, ανέφερε στο Twitter ο γενικός γραμματέας της πολιτείας, Πραντίπ Τζένα.

Πρόσθεσε ότι περισσότερα από 200 ασθενοφόρα κλήθηκαν στον τόπο του ατυχήματος στην περιοχή Μπαλασόρε της Οντίσα και 100 επιπλέον γιατροί, πέραν των 80 που ήταν ήδη εκεί, είχαν κινητοποιηθεί.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, βίντεο του Reuters έδειξαν αξιωματούχους της αστυνομίας να μετακινούν πτώματα καλυμμένα με πανιά έξω από τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Το βίντεο από την Παρασκευή έδειχνε διασώστες να σκαρφαλώνουν σε ένα από τα παραβιασμένα τρένα για να βρουν επιζώντες, ενώ οι επιβάτες κάλεσαν βοήθεια και έκλαιγαν δίπλα στα συντρίμμια.

Η σύγκρουση σημειώθηκε περίπου στις 7 μ.μ. τοπική ώρα (4.30 μ.μ. Ελλάδος) της Παρασκευής, όταν το Howrah Superfast Express, που εκτελούσε δρομολόγια από το Μπανγκαλόρ στο Χάουραθ της Δυτικής Βεγγάλης, συγκρούστηκε με το Coromandel Express, το οποίο εκτελεί δρομολόγια από την Καλκούτα στο Τσενάι.

Οι αρχές έχουν παράσχει αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το ποιο τρένο εκτροχιάστηκε πρώτο για να μπλέξει με το άλλο. Το υπουργείο Σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Αν και ο Τζένα και ορισμένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ένα εμπορευματικό τρένο εμπλέκεται επίσης στη σύγκρουση, οι σιδηροδρομικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει αυτήν την πιθανότητα.

Εχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μέλη του προσωπικού της πυροσβεστικής και αστυνομικοί, καθώς και σκύλοι ανιχνευτές. Στο σημείο βρέθηκαν και ομάδες της Εθνικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Την Παρασκευή, εκατοντάδες νέοι έκαναν ουρά έξω από ένα κρατικό νοσοκομείο στο Σόρο της Οντίσα για να δώσουν αίμα.

Σύμφωνα με την Indian Railways, το δίκτυό της διευκολύνει τη μεταφορά πάνω από 13 εκατομμυρίων ανθρώπων καθημερινά. Αλλά το κρατικό μονοπώλιο είχε ένα αποσπασματικό ιστορικό ασφάλειας λόγω της γήρανσης των υποδομών.

Ο Πρωθυπουργός της Οντίσα, Ναβίν Πάτναϊκ κήρυξε ημέρα πένθους το Σάββατο ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...