146
Ανθρωποι προσπαθούν να δραπετεύσουν από αναποδογυρισμένα βαγόνια μετά τη σύγκρουση των τρένων στην περιφέρεια Μπαλασόρ | ANI/Reuters TV via REUTERS

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 21:03
Ανθρωποι προσπαθούν να δραπετεύσουν από αναποδογυρισμένα βαγόνια μετά τη σύγκρουση των τρένων στην περιφέρεια Μπαλασόρ
|ANI/Reuters TV via REUTERS

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2023, 21:03

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν μετά τη σύγκρουση δύο τρένων και τον εκτροχιασμό του ενός στην Οντίσα της Ινδίας.

Η επιχείρηση διάσωσης ήταν σε εξέλιξη το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), με τον πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι να δηλώνει πως παρέχεται «κάθε δυνατή βοήθεια» στα θύματα.

Πρόκειται για ένα «σοβαρό δυστύχημα», είπε στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Δυτικής Βεγγάλης.

Στελέχη της σιδηροδρομικής εταιρείας South Eastern Railway, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγάλος, μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκε και τα βαγόνια του έπεσαν στη διπλανή γραμμή. Πολλοί από τους επιβάτες εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

«Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για τις λεπτομέρειες και τον απολογισμό των θυμάτων αυτήν τη στιγμή. Βρισκόμουν στο Δελχί και σπεύδω στο σημείο του δυστυχήματος», είπε ο Αρτσάνα Τζόσι, ο γενικός διευθυντής της South Eastern Railways.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...