260
Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 37 ανθρώπους | Reuters TV/via REUTERS

Τραγωδία στη Τανζανία: Πάνω από 100 νεκροί σε βύθιση φέριμποτ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 14:38
Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 37 ανθρώπους
|Reuters TV/via REUTERS

Τραγωδία στη Τανζανία: Πάνω από 100 νεκροί σε βύθιση φέριμποτ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2018, 14:38

Τουλάχιστον 100 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τα νερά της λίμνης Βικτόριας στην Τανζανία, μετά την ανατροπή φέριμποτ, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 200.

Από τα νερά ανασύρθηκαν ζωντανοί 37 άνθρωποι, κάποιοι από οποίους ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

(Reuters TV/via REUTERS)

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αλλά η υπερφόρτωση είναι συνήθης αιτία. Είναι πιθανό ότι η απότομη μετακίνηση των επιβατών προς την πλευρά που θα έδενε στο λιμάνι ανέτρεψε το πλοίο, το οποίο μετέφερε ακόμη τσιμέντο, μπανάνες και δημητριακά.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το φεριμπότ μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους (ενώ τυπικά είχε χωρητικότητα μόλις 100) όταν βυθίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μόλις 50 μέτρα από την αποβάθρα του Ουκουρέουε, του μεγαλύτερου νησιού της λίμνης, που ανήκει στην Τανζανία.

Ο αριθμός των επιβατών του φεριμπότ δεν είναι εύκολο να διευκρινιστεί καθώς έχουν χαθεί πλήρωμα και εξοπλισμός, ανέφεραν αξιωματούχοι. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εκπρόσωπος της εθνικής διαχειρίστριας εταιρείας των φεριμπότ, της Temesa, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο πλοίο και είχε επιδιορθώσει δύο από τις μηχανές του.

(Reuters TV/via REUTERS)

Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές σοβαρές ναυτικές τραγωδίες στην Τανζανία.

Το 1996 τουλάχιστον 800 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση ενός φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια. Το 2012, 145 άνθρωποι πνίγηκαν όταν ένα φεριμπότ βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας, στο Αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...