264
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να χαίρεται τις ομιλίες μπροστά στους οπαδούς του | REUTERS/Mike Theiler

Τραμπ: Με τον Κιμ ήμασταν σκληροί, αλλά «μετά ερωτευτήκαμε»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2018, 12:41
Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να χαίρεται τις ομιλίες μπροστά στους οπαδούς του
|REUTERS/Mike Theiler

Τραμπ: Με τον Κιμ ήμασταν σκληροί, αλλά «μετά ερωτευτήκαμε»

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2018, 12:41

Το έχουν παρατηρήσει πολλοί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τα πάει καλύτερα με απολυταρχικούς ηγέτες παρά με τους εταίρους του στη Δύση.

Σε ομιλία του επί παντός επιστητού το Σάββατο αναφέρθηκε στην προσέγγιση του ίδιου και των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα που πέρασε μέσα από την προσωπική του σχέση με τον δικτάτορα της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στην αρχή ήμασταν σκληροί και οι δύο «και μετά ερωτευτήκαμε», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Δυτική Βιρτζίνια ενώ χαρακτήρισε «πραγματικά όμορφες» τις επιστολές που του έγραψε ο Κιμ.

«Εγώ ήμουν πραγματικά σκληρός – και το ίδιο και εκείνος. Και πηγαίναμε μπρος και πίσω», διευκρίνισε και συνέχισε στο γνωστό του ύφος: «Και μετά ερωτευτήκαμε, εντάξει; Πραγματικά, μου έγραψε όμορφες επιστολές και είναι πραγματικά σπουδαίες επιστολές».

Οι υποστηρικτές του στην συγκέντρωση γελούσαν και χειροκροτούσαν, ενώ ο Τραμπ σημείωσε παράλληλα ότι οι σχολιαστές του θα του προσάψουν μια «αντιδεοντολογική περιγραφή» του Κιμ.

Την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είχε εκθειάσει και πάλι τις αρετές του Κιμ, τον οποίο ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να πείσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα ενώ ένα χρόνο νωρίτερα τον απειλούσε λέγοντάς του ότι «θα καταστρέψει τελείως τη χώρα» του.

«Ο πρόεδρος Κιμ ήταν πραγματικά πολύ ανοιχτός και, ειλικρινά, ήταν υπέροχος», είχε πει τη δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, ενώ τώρα εξετάζεται η πραγματοποίηση και μιας δεύτερης συνάντησης μεταξύ τους.

Ωστόσο παρά την βελτίωση που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ, ένας αριθμός αναλυτών επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένης προόδου στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...