679
Στην Αργολίδα τα προβλήματα παραμένουν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ζορμπάς»: Τρεις αγνοούμενοι στην Εύβοια – Κλειστοί δρόμοι, πλημμύρες και πεσμένα δέντρα

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/09/2018, 12:00
Στην Αργολίδα τα προβλήματα παραμένουν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Ζορμπάς»: Τρεις αγνοούμενοι στην Εύβοια – Κλειστοί δρόμοι, πλημμύρες και πεσμένα δέντρα

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/09/2018, 12:00

Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Εν τω μεταξύ υπάρχουν αναφορές για τρία άτομα η τύχη των οποίων αγνοείται στη βόρεια Εύβοια, μια περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα μέσα στη νύχτα, μαζί με τη Φθιώτιδα.

Η αλλαγή της πορείας του κυκλώνα προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη Φθιώτιδα και την Εύβοια, ενώ υπάρχουν μάλιστα και αναφορές για δύο αγνοούμενους που βρίσκονταν στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι, στη βόρεια Εύβοια.

Επισης, αναζητούνται τα ίχνη και ενός τρίτου νεαρού ατόμου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Στο Μαντούδι, μετά τις δύο το πρωί της Κυριακής τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους κατοίκους καθώς ο ποταμός Κηρέας κατέβασε νερό, δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Μαντούδι (eviazoom.gr)

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά το Μαντούδι, πλημμύρισε και το Προκόπι. Το ποτάμι πέρασε μέσα από τους δρόμους και τα σπίτια.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ένα αυτοκίνητο να το παρασέρνει ο χείμαρρος και μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έφταναν στις αρχές μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις. Ωστόσο, γύρω στις 6 τα ξημερώματα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα ένας αλλοδαπός ο οποίος μάλιστα όπως σημείωσε «πρόλαβε να περάσει με το αυτοκίνητό του το συγκεκριμένο χείμαρρο χωρίς περαιτέρω προβλήματα».

Προκόπι Ευβοίας ΤΩΡΑ- Αποκλειστικό Βίντεο

Geplaatst door Eviavima Blog op Zaterdag 29 september 2018

Στο νότιο άκρο της Φθιώτιδας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου της Αρκίτσας αλλά και της Αταλάντης σήμανε συναγερμός λίγο μετά τα μεσάνυχτα καθώς πλημμύρισαν αρκετά καταστήματα και μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αρκετές αντλήσεις υδάτων.

Λίγο αργότερα οι εκκλήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας καθώς το νερό που έπεφτε και ο αέρας ήταν πρωτοφανή για την περιοχή. Οι εκκλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα με ανθρώπους πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές ήταν διαρκείς μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Θεολόγου.

Κλειστοί δρόμοι

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής. Επίσης κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας – Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο.

Μεγάλες ουρές αργά το βράδυ στα διόδια της Ελευσίνας (φωτό: INTIMEnews)

Σύμφωνα με αντίστοιχη ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει επίσης διακοπεί στα εξής σημεία:

– Στο 44,5 χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης (μέσω Ταϋγέτου).

– Επ. Οδό Λουτρακίου- Σχίνου (ύψος Πισίων).

– Επ. Οδό Άργους- Σχινοχωρίου (ύψος γέφυρας Σχινοχωρίου).

Σημειώνεται δε ότι χθες στη Πελοπόννησο η Πυροσβεστική έλαβε 543 κλήσεις για πλημμύρες και επεμβάσεις για απεγκλωβισμούς στην Κορινθία, 111 στην Αργολίδα, 102 στην Μεσσηνία και 60 στην Λακωνία.

Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος και Κυανής Ακτής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται από Ποσειδώνος, Δημοκρατίας, Αργιθέας και λεωφόρο Μαραθώνος.

ΕΜΥ:  Eπικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Ευκαιρία για ένα καλό «κλικ» στα κύματα του Φλοίσβου (φωτό: INTIMEnews)

Για τη Δευτέρα (01-10-2018):

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...