187
Η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020» (οι αγώνες μπορεί να άλλαξαν χρονιά, αλλά όχι ονομασία) χαιρετά τον Τόμας Μπαχ, πρόεδρο της ΔΟΕ, σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα | Rodrigo Reyes Marin/Pool via REUTERS

Τόκιο: Με 50% πληρότητα και έως 10.000 θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2021, 12:26
Η Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020» (οι αγώνες μπορεί να άλλαξαν χρονιά, αλλά όχι ονομασία) χαιρετά τον Τόμας Μπαχ, πρόεδρο της ΔΟΕ, σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα
|Rodrigo Reyes Marin/Pool via REUTERS

Τόκιο: Με 50% πληρότητα και έως 10.000 θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2021, 12:26

Και ενώ πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο μέσα στην πανδημία, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, ότι θα υπάρχουν έως 10.000 θεατές ανά χώρο ή το 50% της χωρητικότητας.

«Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του σταδίου έως και 10.000 άτομα κατ’ ανώτατο όριο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Στις αρχές του μήνα, ο ανώτατος επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και πρόεδρος του Ιαπωνικού Κοινοτικού Οργανισμού Υγείας της χώρας, Σιγκέρου Ομι, είπε ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα υπό την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση «δεν είναι φυσιολογική», σε μια από τις πιο αυστηρές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που ενέχει η διοργάνωση του διεθνούς αθλητικού γεγονότος.

Λιγότεροι από το 3% του πληθυσμού υπολογίζονται οι εμβολιασμένοι Ιάπωνες.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 23 Ιουλίου. Οι αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το καλοκαίρι του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού. Αν δεν γίνουν τώρα, θα ακυρωθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...