457
O Μίλερ πανηγυρίζει. Η Γερμανία πέτυχε μια εμφατική νίκη | Pool via REUTERS/Alexander Hassenstein

Οι Γερμανοί ξανάρχονται: 4-2 την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 21:46
O Μίλερ πανηγυρίζει. Η Γερμανία πέτυχε μια εμφατική νίκη
|Pool via REUTERS/Alexander Hassenstein

Οι Γερμανοί ξανάρχονται: 4-2 την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2021, 21:46

Πέντε 24ωρα μετά την ήττα από τη Γαλλία, η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ παρατάχθηκε με το ίδιο σχήμα, αλλά άλλο πρόσωπο: πέτυχε μια εμφατική νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας και έδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. Η Νασιονάλμαντσαφτ επιβλήθηκε με 4-2 της Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος και έφτασε τους τρεις βαθμούς στον 6ο όμιλο του Euro 2020, όσους και οι Πορτογάλοι, ενώ στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκονται οι Γάλλοι με τέσσερις (έναν έχουν οι Ούγγροι.

Η ομάδα του Λεβ ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά. Στο 5′ βρήκε δίχτυα με τον Γκόζενς, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Σερζ Γκνάμπρι που ενεπλάκη στη φάση ενώ στη συνέχεια έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Κόντρα στη ροή του αγώνα το σκορ άνοιξαν οι Πορτογάλοι όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 15′ ολοκλήρωσε την εξαιρετική αντεπίθεση που ξεδίπλωσαν ο Μπερνάρδο Σίλβα με τον Ντιόγκο Ζότα.

Όμως οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν να πιέζουν και ευτύχησαν να πετύχουν την ανατροπή με δύο (!) αυτογκόλ μέσα σε τέσσερα λεπτά – στο 35′ ο Ρούμπεν Ντίας και στο 39′ ο Ραφαέλ Γκερέιρο άθελά τους έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουΐ Πατρίσιο.

O Κάι Χάβερτς σκοράρει και μπαίνει ο ίδιος στα δίχτυα (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Η εικόνα δεν άλλαξε και στο πρώτο τέταρτο του β’ μέρους. Στο 51′ ο Χάβερτς και στο 60′ Γκόζενς αύξησαν τη διαφορά στο 4-1. Η Πορτογαλία του Σάντος έδειξε μια κάποια αντίδραση: μείωσε σε 4-2 με τον Ντιόγκο Ζότα στο 67′, ενώ λίγο μετά είχε δοκάρι και με τον Ρενάτο Σάντες, αλλά ήταν πια αργά…

Ο Φερνάντο Σάντος αποχωρεί σκεπτικός μετά το ματς στο «Allianz Arena» του Μονάχου (Pool via REUTERS/Matthias Hangst)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουΐ Πατρίσιο – Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο – Καρβάλιο (58′ Ράφα Σίλβα), Ντανίλο – Μπερνάρδο Σίλβα (46′ Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64′ Μοουτίνιο), Ντιόγκο Ζότα (83′ Αντρέ Σίλβα) – Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελζ (62′ Εμρέ Τζαν), Ρίντιγκερ – Κίμιχ, Γκιντογάν (73′ Ζίλε), Κρόοζ, Γκόζενς (62′ Χάλστενμπεργκ) – Γκνάμπρι (87′ Σανέ), Μίλερ, Χάβερτς (73′ Γκορέτσκα).

Νωρίτερα, για τον 6ο όμιλο, έγινε μια από τις εκπλήξεις του EURO καθώς η Ουγγαρία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Γαλλία στη κατάμεστη «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Οι Ούγγροι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Ατίλα Φιόλα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, ενώ οι «τρικολόρο» ισοφάρισαν με τον Αντουάν Γκριεζμάν στο 66′. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και τώρα έχουν πιθανότητες ακόμη για πρόκριση στην επόμενη φάση στην τελευταία αγωνιστική. Η Γαλλία έπειτα από δύο αγωνιστικές έχει τέσσερις βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου: Πορτογαλία – Γαλλία και Γερμανία – Ουγγαρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...