340
Ο Τζο Ρόγκαν σε αγώνα πυγμαχίας στο Λας Βέγκας, τον Δεκέμβριο | Carmen Mandato/Getty Images

Το Spotify διάλεξε τον αντιεμβολιαστή Ρόγκαν αντί του Νιλ Γιανγκ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 12:57
Ο Τζο Ρόγκαν σε αγώνα πυγμαχίας στο Λας Βέγκας, τον Δεκέμβριο
|Carmen Mandato/Getty Images

Το Spotify διάλεξε τον αντιεμβολιαστή Ρόγκαν αντί του Νιλ Γιανγκ

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 12:57

Money talks (μίλησε το χρήμα), λένε οι Αμερικανοί και αυτό φαίνεται πως έκαναν και οι αρμόδιοι του Spotify, επιλέγοντας να κρατήσουν στην πλατφόρμα τη δημοφιλή εκπομπή του αντιεμβολιαστή Τζο Ρόγκαν και να αφαιρέσουν τη μουσική του Νιλ Γιανγκ, ενός από τους επιδραστικότερους καλλιτέχνες της ροκ μουσικής.

Η εταιρεία αρνήθηκε να σταματήσει το podcast του πρώην τηλεπαρουσιαστή, το οποίο μετράει 11 εκατομμύρια ακροατές ανά επεισόδιο και είναι το δημοφιλέστερο στην πλατφόρμα, μετά το αίτημα του Νιλ Γιανγκ να διαλέξει ανάμεσα στους δύο.

Ο καναδός καλλιτέχνης είχε ζητήσει από την πλατφόρμα να αφαιρέσει τη μουσική του επειδή δεν ήθελε να βρίσκεται στο ίδιο μέσο με μία εκπομπή που διασπείρει ψέματα για τον κορονοϊό και προκαλεί θανάτους, όπως έγραψε σε επιστολή του.

Για το ίδιο podcast, «Τhe Joe Rogan Experience», είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στο Spotify 270 ειδικοί, καθηγητές επιστήμονες και γιατροί, που επέκριναν τον Ρόγκαν και έναν προσκεκλημένο του για την προώθηση αβάσιμων θεωριών συνωμοσίας για τον κορονοϊό. Από την αρχή της πανδημίας, το συγκεκριμένο podcast βρίσκεται στο στόχαστρο επιστημόνων για τις ανακριβείς και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία πληροφορίες που μεταδίδει.

Ο Νιλ Γιανγκ σε συναυλία του στην Κοπεγχάγη, το 2016 – EPA/NILS MEILVANG

Το Spotify έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 100 εκατ. δολαρίων με τον Ρόγκαν, το 2020, κερδίζοντας τα αποκλειστικά δικαιώματα εκπομπής του podcast.

H Spotify εισήλθε στη Γουόλ Στριτ, το 2018 – EPA/JUSTIN LANE

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter ότι η πλατφόρμα κατεβάζει τη μουσική του Γιανγκ.

«Θέλουμε όλη η μουσική και το ηχητικό περιεχόμενο του κόσμου να είναι διαθέσιμα στους χρήστες του Spotify. Αυτό μάς δίνει μεγάλη ευθύνη για την εξισορρόπηση ανάμεσα στην ασφάλεια των ακροατών μας και την ελευθερία των δημιουργών. Εχουμε λεπτομερείς οδηγίες για το περιεχόμενο και έχουμε αφαιρέσει 20.000 επεισόδια από διάφορα podcast, που αναφέρονταν στην Covid, από την αρχή της πανδημίας. Λυπούμαστε για την απόφαση του Νιλ να αποσύρει τη μουσική του από το Spotify, αλλά ελπίζουμε να τον υποδεχθούμε ξανά σύντομα», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...