201
Ο μουσικός κατάλογος του Ντίλαν καλύπτει έξι δεκαετίες δημιουργίας | EPA/VI KHOA / HANDOUT

Μπομπ Ντίλαν: πούλησε στη Sony τα δικαιώματα της δισκογραφίας του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 21:33
Ο μουσικός κατάλογος του Ντίλαν καλύπτει έξι δεκαετίες δημιουργίας
|EPA/VI KHOA / HANDOUT

Μπομπ Ντίλαν: πούλησε στη Sony τα δικαιώματα της δισκογραφίας του

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 21:33

Ο Μπομπ Ντίλαν μπαίνει και αυτός στη λίστα των μεγάλων μουσικών που αποφασίζουν να πουλήσουν τον υπερπολύτιμο κατάλογο των έργων τους σε δισκογραφική εταιρεία.

Οπως έγινε γνωστό, ο νομπελίστας τραγουδοποιός πούλησε όλο τον κατάλογο των έργων του στη Sony για ποσό που δεν έγινε γνωστό. Εξειδικευμένοι στη μουσική βιομηχανία ιστότοποι, όπως το Billboard και το Variety, κάνουν λόγο για πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η μυστικοπάθεια που χαρακτηρίζει τον Ντίλαν κάνει την εμφάνισή της και σε αυτή την μεταβίβαση, η οποία έγινε τον περασμένο Ιούλιο αλλά ανακοινώθηκε μόλις τη Δευτέρα.

Η συμφωνία αφορά σχεδόν 60 χρόνια μουσικής, από το πρώτο επώνυμο άλμπουμ του το 1962 έως το «Rough and Rowdy Ways» το 2020. Η συναλλαγή καλύπτει, επίσης, τα δικαιώματα των νέων τραγουδιών του στο μέλλον, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Sony.

Ο Μπομπ Ντίλαν, 80 ετών σήμερα και κάτοχος βραβείου Νομπέλ Λογοτεχνίας, είχε ήδη πουλήσει στα τέλη του 2020 τα συγγραφικά δικαιώματά του (που είναι ξεχωριστά από τα δικαιώματα ηχογραφήσεων) στην Universal, ανταγωνίστρια της Sony, έναντι ποσού που υπολογιζόταν εκείνη την περίοδο στα 300 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη Sony, η συμφωνία ενισχύει μια μακρά σχέση με τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος είχε υπογράψει το 1961 συμβόλαιο με την Columbia Records, θυγατρική του κολοσσού της μουσικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...