326
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι | INTIMEnews

Το Μαξίμου επιμένει να εμφανίζει τον Μητσοτάκη ως αντιευρωπαϊστή!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 13:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη σύνοδο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι
|INTIMEnews

Το Μαξίμου επιμένει να εμφανίζει τον Μητσοτάκη ως αντιευρωπαϊστή!

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 13:49

Είναι και αυτός ένας τρόπος να αλλάξεις την ατζέντα. Να μην ασχολείται ο κόσμος με το Σκοπιανό, τις δηλώσεις Ζάεφ και το τι τελικά παραχώρησε η κυβέρνηση Τσίπρα στην ΠΓΔΜ, αλλά να τον απασχολεί ποιον ευρωπαίο ηγέτη εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έκανε λόγο στη Βουλή για συνδιαλλαγή του Μαξίμου με την Ευρώπη (μη περικοπή συντάξεων έναντι Συμφωνίας των Πρεσπών).

Αφού λοιπόν το Μαξίμου ως «καλός μαθητής» της Ευρώπης  τον «κάρφωσε» στη Μέρκελ και τους υπόλοιπους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κυβερνητικός μηχανισμός συνέχισε και την Πέμπτη την απελπισμένη επιχείρηση αποδόμησης του προφίλ του αρχηγού της ΝΔ στα ευρωπαϊκά φόρα.

Κρατώντας ψηλά στη δημόσια συζήτηση τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής περί συνδιαλλαγής στο Μακεδονικό με αντάλλαγμα τη μη περικοπή των συντάξεων, το Μαξίμου επιχειρεί τώρα να στριμώξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο αυτό επεδίωξε να τον εμφανίσει ακόμα και ως πλήρως απαξιωμένο έναντι των ευρωπαίων εταίρων, σε σημείο που –όπως επισημαίνεται σε επίσημη (!) ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού (βλέπε Θανάσης Καρτερός)– ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να μην πάει ούτε στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο στόχος προφανής: να πληγεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κεντροδεξιό προφίλ του προέδρου της ΝΔ και να αναδειχθεί η «παραφωνία» της στάσης του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών σε σχέση με τους υπόλοιπους ηγέτες του ΕΛΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ανγκελα Μέρκελ.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «μετά τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής και ενώ αποφεύγει να πει ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες συμμετείχαν σε αυτήν με τον Πρωθυπουργό, δεν τόλμησε να πάει στην προσύνοδο του ΕΛΚ που είναι σήμερα, με πρόσχημα το Συνέδριο της ΝΔ που είναι αύριο!»

«Η αλήθεια είναι πως με την ακροδεξιά ρητορική επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό σε όλους. Ότι στα μάτια των Ευρωπαίων ηγετών, ακόμη και αυτών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απαξιωμένος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...