308
O Ιωάννης Σαρίδης στο βήμα της Βουλής. Είπε ότι θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό σε μια ψηφοφορία που παραδοσιακά έχει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Είναι ο Σαρίδης μια νέα περίπτωση Μεγαλοοικονόμου για τον Λεβέντη;

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 13:06
O Ιωάννης Σαρίδης στο βήμα της Βουλής. Είπε ότι θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό σε μια ψηφοφορία που παραδοσιακά έχει χαρακτηριστικά ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Είναι ο Σαρίδης μια νέα περίπτωση Μεγαλοοικονόμου για τον Λεβέντη;

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 13:06

Η δήλωση του Γιάννη Σαρίδη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ενωσης Κεντρώων, ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης Τσίπρα έφερε αναπόφευκτα μνήμες Μεγαλοοικονόμου στον Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος βλέπει τις όποιες γραμμές του κόμματός του να σπάνε.

Η Ενωση Κεντρώων εξέλεξε τον Σεπτέμβριο του 2015 εννέα βουλευτές και τώρα αριθμεί μόλις πέντε. Και αυτούς υπό αίρεση…

«Υπάρχουν τρεις λόγοι που με εμποδίζουν να καταψηφίσω τον Προϋπολογισμό», είπε την Πέμπτη ο κ. Σαρίδης, για να προσθέσει: «Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα και αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα».

Δεδομένου ότι η ψηφοφορία του Προϋπολογισμού έχει παραδοσιακά χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς κάθε κυβέρνηση, η δήλωση του κ. Σαρίδη δεν μπορεί παρά να αποκτήσει ξεχωριστή πολιτική σημασία.

Μολονότι ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων είπε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί «το Κέντρο», η κίνησή του ερμηνεύεται αναπόφευκτα ως ένα άνοιγμά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε εξάλλου την κυβέρνηση να εξετάσει πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για την προστασία ευάλωτων στρωμάτων «για να πιστέψω», όπως είπε, «το άνοιγμά της προς το Κέντρο, το Κέντρο που υπηρέτησα και υπηρετώ».

Πριν από 11 μήνες, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία πάντως είχε ήδη φροντίσει να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ενωση Κεντρώων, είχε ψηφίσει το Πολυνομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και είχε αυτομάτως ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο κ. Σαρίδης δεν είναι καινούργιο «πρόβλημα» για την Ενωση Κεντρώων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε απειλήσει να ανεξαρτητοποιηθεί (εδώ) με αφορμή τη συμπεριφορά του ομόσταυλού του Δημήτρη Καβαδέλλα στη ΔΕΘ και ο ίδιος ο κ. Λεβέντης τον είχε απειλήσει πως θα τον διώξει από το κόμμα (εδώ). Τότε είχαν προλάβει να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο κ. Σαρίδης παρέμεινε στην ευάριθμη ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων. Τώρα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...