288
Ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό, Μανώλης Κούκουρας, σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του στο δικαστήριο | INTIMEnews

Την Παρασκευή η απόφαση του Εφετείου για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 12:32
Ο ένας εκ των δύο καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό, Μανώλης Κούκουρας, σε φωτογραφία από παλαιότερη μεταγωγή του στο δικαστήριο
|INTIMEnews

Την Παρασκευή η απόφαση του Εφετείου για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2022, 12:32

Για την Παρασκευή 20 Μαΐου μετατέθηκε η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για τους πρωτόδικα καταδικασμένους σε ισόβια για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018, Αλέξανδρο Λουτσάι και Μανώλη Κούκουρα.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων συνηγόρων υπεράσπισης το πρωί της Τετάρτης, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την απόφασή του την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της τελικής τοποθέτησης του συνηγόρου του Λουτσάι υπήρξε ένταση, καθώς τα επιχειρήματα που ακούστηκαν υπέρ του εντολέα του προκάλεσαν την οργή των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη.

Με την παρέμβαση των παριστάμενων αστυνομικών, το επεισόδιο έληξε και οι χαροκαμένοι γονείς οδηγήθηκαν εκτός δικαστικής αίθουσας για να ηρεμήσουν.

Η διαδικασία έκλεισε με την ερώτηση της προέδρου προς τους δύο νεαρούς, εάν επιθυμούν να προσθέσουν κάτι στα όσα είπαν απολογούμενοι.

Πρώτος από το εδώλιο σηκώθηκε ο ροδίτης Μανώλης Κούκουρας.

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω ότι δεν φταίω.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Οχι.

Με τη σειρά του, ο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρος Λουτσάι είπε στους δικαστές: «Οπως είδατε, δεν δέχομαι τον βιασμό, αλλά για όλο το άλλο, θέλω να πληρώσω. Ημουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγγνώμη. Αυτό το άτομο (σ.σ. για τον συγκατηγορούμενό του) με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου, αλλά θα πληρώσω, γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένειά τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Η εισαγγελική εισήγηση προς το δικαστήριο είναι να κηρύξει ενόχους τους δύο κατηγορούμενους, όπως εισάγεται για αυτούς η κατηγορία.

Πρωτόδικα, υπενθυμίζεται, αμφότεροι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και επιπλέον 15ετή κάθειρξη για τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Αίτημα των γονιών της, να μη «σπάσουν» τα ισόβια των δύο υπαιτίων για την αποτρόπαια δολοφονία της κόρης τους και η έκτιση των ισοβίων «να είναι ισόβια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...